Zo ziet een moderne drone er van binnen uit

Altijd al benieuwd geweest wat er allemaal voor onderdelen en elektronica in een moderne drone verwerkt zijn? Je kunt natuurlijk je toestel open schroeven, alleen loop je dan het risico dat de garantie komt te vervallen. Een goed alternatief is de infographic die het Amerikaanse bedrijf Dronefly maakte, op basis van een serie foto’s van een opengemaakte DJI Phantom 4.

Phantom 4 van binnen

De Phantom 4 was ten tijde van de introductie een zeer vooruitstrevend toestel. Niet alleen was het de eerste cameradrone met geïntegreerde sensoren voor obstakeldetectie, ook beschikte de drone over een naar beneden gerichte camera voor betere positionering net boven de grond (VPS) en had de drone een sterk verbeterde gimbal ten opzichte van zijn voorganger, de Phantom 3.

Toen bij drone retailer Dronefly een gecrashte Phantom 4 ter reparatie werd aangeboden leek het technicus Alex Netto wel een leuk idee om gedetailleerde foto’s te maken van de verschillende componenten die terug te vinden zijn in de drone. De foto’s werden gemaakt in een lichtbox. Met behulp van Photoshop werden de ruim 40 afzonderlijke foto’s bijeengebracht in een zogenaamde exploded view-weergave.

Doordacht ontwerp

Volgens Netto is de Phantom 4 zeer doordacht ontworpen. “Vergeleken met andere drones is het interieur erg strak en clean. DJI heeft de verschillende printplaten en componenten voorzien van een waterafstotende coating, om ervoor te zorgen dat condens en vocht weg blijft van de soldeerpunten.”

Klik op onderstaande foto om in te zoomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier