Brit krijgt 5 jaar cel voor smokkelpoging met drone

Een 29-jarige Brit die met behulp van een drone probeerde om drugs en telefoons te smokkelen naar gedetineerden in de gevangenis van Liverpool is door een rechter veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar. De smokkelpoging in kwestie vond plaats in augustus 2017. De bestuurder van de drone werd opgepakt nadat zijn toestel crashte.

‘Beveiliging heeft topprioriteit’

Inspecteur Chris Cook is blij met de gerechtelijke uitspraak. “De beveiliging van gevangenissen heeft topprioriteit en we gaan uiterst serieus om met alle pogingen om deze beveiliging te schenden. Iedereen die probeert om smokkelwaar een gevangenis in te brengen zal bestraft worden.”

De drone waarmee getracht werd om de smokkelwaar de gevangenis in te brengen betrof een Yuneec Typhoon H. Op de avond van 17 augustus 2017 zagen agenten het toestel vliegen in de buurt van de Penitentiaire Inrichting Liverpool. De drone stortte echter neer en na een buurtonderzoek kon de 29-jarige bestuurder van de drone aangehouden worden.

De smokkelwaar die aan de drone was bevestigd. Bron: Merseyside Police

Toch schuldig

Aanvankelijk beweerde de dronebestuurder onschuldig te zijn aan het per drone smokkelen van verboden goederen. Later trok de man die bewering in en gaf aan inderdaad de drone te hebben bestuurd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier