ProProductnieuws

DJI voert verbeteringen door in Matrice 200-serie

De drones uit de Matrice 200-serie van DJI hebben een upgrade gekregen, meldt dronemaker DJI. Onder meer de videoverbinding is verbeterd, en er zijn wijzigingen doorgevoerd die de positiegegevens van de camera nauwkeuriger opslaan indien er gebruik gemaakt wordt van RTK GPS. Ook is er voorzien in een flitslamp voor betere zichtbaarheid tijdens nachtvluchten. Volgens DJI is de Matrice 200 Series V2 daardoor nog beter geschikt voor inspectie- en reddingswerk.

Industriële drones

De Matrice 200, 210 en 210 RTK zijn drones die speciaal werden ontwikkeld voor industriële toepassingen en andere veeleisende operaties. De drones worden gekenmerkt door de mogelijkheid om verschillende camera’s te monteren, variërend van infraroodcamera’s tot inspectiecamera’s met 30x optische zoom. De M210 kan zelfs twee camera’s gelijktijdig de lucht inbrengen, beiden gimbalgestabliseerd.

De verbeterde M200 V2, M210 V2 en M210 RTK V2 beschikken nu over OcuSync 2.0, waardoor het mogelijk is om videobeelden in full HD-resolutie te streamen naar het grondstation. De videoverbinding is beveiligd met 256 bit AES encryptie, zodat onbevoegden niet live mee kunnen kijken.

Ook de vliegprestaties zijn verbeterd, omdat de gebruiker nu zelf het zwaartepunt kan instellen in de DJI Pilot app. Daarnaast worden positiegegevens beter opgeslagen: zeker bij het gebruik van Real Time Kinematic (RTK) GPS is dat van belang. De sensor van de camera wordt nu als referentiepunt genomen, waardoor er minder afwijkingen ontstaan tijdens het verwerken van de geogerefereerde sensordata.

Vliegveiligheid

Vooruitlopend op de eisen die gesteld worden aan de uitvoering van nachtelijke drone-operaties en BVLOS-vluchten zijn de nieuwe drones standaard al voorzien van twee led flitslampen, zodat ander vliegverkeer de drone goed kan waarnemen. Een andere veiligheidsvoorziening is de aanwezigheid van een ADS-B ontvanger, zodat de bestuurder van de drone een seintje krijgt als er bijvoorbeeld een helikopter nadert (mits deze is voorzien van ADS-B out).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier