Nieuws

Voor het eerst vermiste persoon opgespoord met Mavic 2 Enterprise Dual

Het politiekorps van de stad Fremont in de Amerikaanse staat Californië heeft onlangs tijdens een nachtelijke zoekactie gebruik gemaakt van de nieuwe DJI Mavic 2 Enterprise Dual om een vermiste tiener op te sporen. Het kind werd door de infraroodcamera van de drone opgemerkt en in goede gezondheid aangetroffen. De politie zette beelden van de zoekactie online.

Drone met FLIR camera

De zoekactie vond begin vorige maand plaats, nadat melding was gemaakt van een vermissing van een student van de dovenschool in Fremont. Omdat gevreesd werd voor de mentale gesteldheid van de tiener, besloot de politie direct om een search&rescue operatie in gang te zetten.

Omdat het duister al was ingevallen besloot het korps om de pas gelanceerde DJI Mavic 2 Enterprise Dual met FLIR infraroodcamera in te zetten. Op basis van tips van vrienden van de vermiste tiener werd het zoekgebied afgebakend tot een stuk spoorwegtraject in de buurt van de school.

Terwijl de drone de lucht werd ingestuurd, ging ook een zoekteam te voet op zoek naar de vermiste persoon. De dronepiloot zag al snel een thermische hotspot, waarna het zoekteam op de grond de vermiste tiener op de doorgegeven positie aantrof, waar hij zich in de bosjes schuilhield.

Scenario zoals getraind

“We hebben eerder getraind op exact dit scenario. Deze technologie stelt ons in staat om snel een zoekactie op te zetten, zonder dat daar veel extra uren of manschappen voor nodig zijn. Dat we zo snel deze hulpbehoevende jongeman konden vinden is een grote overwinning voor ons UAV team”, aldus agent en leider van het droneteam Matt Snelson.

De Mavic 2 Enterprise Dual werd eind 2018 door DJI aangekondigd. De drone wordt gekenmerkt door een tweetal sensoren, voor RGB licht en een warmtebeeldsensor. Net als de Mavic 2 Enterprise kan de drone uitgerust worden met diverse accessoires, zoals een led flitslamp, schijnwerper of luidspreker.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier