De lat ligt wéér hoger: dit zijn de winnaars van het New York City Drone Film Festival 2019

Begin maart vond in New York de vijfde editie alweer plaats van het New York City Drone Film Festival (NYCDFF), dé plek waar internationaal talent op het gebied van dronevideo een podium krijgt om hun werk aan een groot publiek te laten zien en waar mooie prijzen uitgereikt worden. Wie de winnende video’s bekijkt kan maar één conclusie trekken: het niveau is wéér omhoog gegaan en het fenomeen dronevideo is zonder twijfel uitgegroeid tot een kunstvorm op zich.

Zeer divers

Zoals altijd werden deelnemers gevraagd om hun video’s in verschillende categorieën in te zenden. Dit jaar waren dat Cinematic FPV, Extreme Sports, Landscape & Architecture, Still Photography, News & Documentary, Narrative, Freestyle FPV, Featuring Drones, X-Factor, Dronie en Showreel.

Genoeg diversiteit dus en dat blijkt ook wel uit de winnende video’s. Met name de categorieën Cinematic en Freestyle FPV spreken ons tot de verbeelding (juist omdat de inzendingen hierin zo afwijken van de ‘gewone’ dronebeelden zoals we die allemaal onderhand wel kennen) en de meer verhalende categorieën, waarin je kunt zien dat de drone prima onderdeel kan zijn van een stukje visuele storytelling.

Tijd voor DDFF2?

Na het zien van zoveel talent en creativiteit kunnen we maar één conclusie trekken: een festival als NYCDFF heeft absoluut bestaansrecht en het kriebelt om weer een Nederlandse editie te organiseren, zoals het DDFF twee jaar geleden. Partijen die hier ook wel wat in zien nodigen we uit om contact op te nemen, want zoiets krijg je alleen in gezamenlijkheid van de grond. En voor nu: ga er even voor zitten en geniet van de winnende inzendingen!

CINEMATIC FPV CATEGORY & BEST IN SHOW – MOABLASTER 2 – THE STORM by AIRBLASTR

EXTREME SPORTS CATEGORY – GOOD MORNING by RICHARD PERMIN, MAXIME MOULIN & ANTOINE FRIOUX

LANDSCAPE AND ARCHITECTURE CATEGORY – A DIFFERENT PERSPECTIVE by MARCUS MÖLLER

STILL PHOTOGRAPHY CATEGORY – LUX NOCTIS by REUBEN WU

NEWS & DOCUMENTARY – BURNING MAN – THE BUILD by MATT EMMI

NARRATIVE CATEGORY – I AM DRONE by TOMMY TABIJIA aka UMMAGAWD

FREESTYLE FPV CATEGORY – NURKS FLIGHT OF THE YEAR 2018 by PAUL NURKKALA aka NURK

FEATURING DRONES CATEGORY – TEAMWORK by SAM GREENFIELD

X-FACTOR CATEGORY – I AM FRAGILE by FLORIAN LEDEUX

DRONIE CATEGORY – WASHED UP by ANI ACOPIAN & CODY GUILFOYLE

SHOWREEL CATEGORY – ONLY. GOING. UP. by JORDAN OVERMAN

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier