Ingezonden

Heb jij het in je om Drone Hero Europe 2019 te worden? Doe dan mee!

Ben jij als onderzoeker of ondernemer werkzaam in de drone-industrie en werk je aan een innovatieve business case, toepassing of dienst? Stuur dan je idee in en maak kans op de titel Drone Hero Europe 2019! De winnaar van deze vierde editie van de wedstrijd wordt op 9 april 2019 bekend gemaakt tijdens de Commercial UAV Expo Europe.

Podium voor innovatietalent

Om ondernemerschap en innovatie op het gebied van onbemand vliegen te stimuleren heeft het Belgische samenwerkingsverband European UAV Knowledge Area (EUKA) de Drone Hero Europe-titel in het leven geroepen. Het doel van de wedstrijd is om drone-ondernemers een podium te geven om hun ideeën of business cases publiekelijk kenbaar te maken en hen in contact te brengen met mogelijke investeerders of samenwerkingspartners.

De Drone Hero Europe-wedstrijd staat open voor alle Europeanen: studenten, onderzoeksinstellingen, startups en bedrijven die innovatieve drone-oplossingen ontwikkelen. Het idee mag bestaan uit software, hardware, diensten of een combinatie daarvan.

Om mee te doen moet je een video uploaden waarin je je idee of business case toelicht. De deadline hiervoor is 25 maart 2019, 12:00. Daarna zal een jury zich buigen over de inzendingen. Op 29 maart worden de finalisten bekend gemaakt. Op 9 april 2019 mogen de kandidaten een pitch geven, waarna de winnaars worden bepaald.

Categorieën en prijzen

Dit jaar zijn er drie categorieën waarin je Drone Hero Europe kunt worden, namelijk International Drone Hero Europe, Start-up Drone Hero Europe en Innovative Drone Hero Europe. Winnaars kunnen kiezen uit drie verschillende prijzen: een tweetal toegangspassen tot de Commercial UAV Expo Americas of Europe, drie maanden toegang tot een Incubator Seat op DronePort, of 12 uur drone testtijd op DronePort.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier