Evenement

Tesla Coil moet drones uit de lucht halen tijdens 2e editie DroneClash

Op zaterdag 16 maart 2019 vindt in Hangar 2 op voormalig vliegkamp Valkenburg bij Katwijk de tweede editie van DroneClash plaats, een wedstrijd waarbij het met grof geweld neerhalen van drones centraal staat. Tijdens de ‘Robot Wars in 3D’ zullen de nieuwste counter-UAS maatregelen worden getest op drones van negen internationale teams. Het is nog mogelijk om tickets te reserveren.

Anti-drone technologie

DroneClash is een initiatief van het TU Delft MAVLab. Daar wordt hard gewerkt aan de volgende generatie drones, bedoeld voor maatschappelijk relevante toepassingen. De reden dat MAVLab ook geïnteresseerd is in anti-drone technologie is om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van de dronesector niet tot stilstand gebracht wordt als gevolg van incidenten met drones die – al dan niet met opzet – op plekken vliegen waar dat niet de bedoeling is.

De opzet van DroneClash 2019 is min of meer vergelijkbaar met de eerste editie, die vorig jaar plaatsvond. Drones die gebouwd zijn door verschillende internationale teams moeten het tegen elkaar opnemen, terwijl ze bestookt worden door diverse anti-drone maatregelen, zoals een Tesla Coil die vonken van een paar miljoen Volt afgeeft, balkanonnen en vangnetten. De partij wiens ‘queen drone’ het langst in de lucht blijft mag zich winnaar noemen. De prijzenpot bedraagt maar liefst €50.000.

Het evenement wordt gesponsord door het ministerie van Defensie en de Nationale Politie. Beide organisaties zijn buitengewoon geïnteresseerd in mogelijkheden om ongewenste drones onschadelijk te maken, zeker na de recente gebeurtenissen bij Gatwick. Naast de DroneClash is er ook een ClashExpo, waar fabrikanten van counter UAS producten hun laatste ontwikkelingen tonen.

Tickets

Het evenement vindt plaats op zaterdag 16 maart van 11:00 – 18:00 in Hangar 2 op het terrein van voormalig vliegkamp Valkenburg bij Katwijk. Via droneclash.nl/tickets kunnen toegangskaarten à €15,- besteld worden. Jongeren tot 16 jaar betalen €10,-.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier