Kijken: Element, een cinematische dronevideo over aarde, water en lucht

Dat je met consumentendrones bijna bioscoopkwaliteit luchtopnamen kunt maken bewijst de Russische fotograaf en filmmaker Vadim Sherbakov met zijn beklemmende dronevideo ‘Elements’. De video gaat over de drie elementen aarde, water en lucht, die in elk shot terugkomen. De beelden werden gemaakt met de DJI Phantom 3 Pro, Phantom 4 Pro en Mavic Pro.

Toelichting van de maker

Uit de beschrijving: “Element is een niet-verhalende 3 minuten durende film die om drie belangrijke elementen draait – aarde, water en lucht. Van Noorse fjorden tot eenzame de oevers van de Lofoten, van de ruige noordelijke kustlijn tot de rotsachtige stranden van Portugal, van IJslandse majestueuze landschappen tot spiegelende meren in Rusland, deze elementen zijn altijd aanwezig in elke scène van de film.

Ik probeer mijn films een langzaam, vredig en filmisch gevoel te geven en dat geldt ook voor deze film. De mooie, angstaanjagende soundtrack van Tony Anderson is perfect om de majestueuze landschappen tot leven te brengen.

Bij ieder project probeer ik mezelf te overtreffen, en deze video is daar geen uitzondering op. In dit geval heb ik mezelf uitgedaagd om wat vfx toe te voegen aan verschillende shots.

Technische informatie:
– Alle opnames gemaakt met de DJI Phantom 3 Pro, DJI Phantom 4 Pro en DJI Mavic Pro.
– Tijdens het filmen werden verschillende ND-filters van PolarPro gebruikt.
– Ik gebruikte Davinci Resolve 15 voor het monteren, vfx, sfx en grading.
– Adobe Audition werd gebruikt voor het mixen van de soundtrack.
– Adobe After Effects werd bij gebruikt om extra bewegingsonscherpte toe te voegen aan een aantal shots en voor het verwijderen van ruis.
– De muziek van Tony Anderson werd gekocht bij Musicbed.
– De geluidseffecten zijn gratis samples van verschillende makers.”

Post-processing workflow

Mocht je het leuk vinden om te zien wat er allemaal kwam kijken bij het bewerken van de video: Sherbakov maakte ook een timelapse opname van het montageproces:

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: Element, een cinematische dronevideo over aarde, water en lucht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier