Pro

DJI introduceert oplossing voor het verkrijgen, bewerken en visualiseren van drone-data

Onder de naam DJI Terra heeft dronemaker DJI een oplossing gepresenteerd die gebruikers in staat stelt om drone-data te verkrijgen, bewerken en visualiseren. De software voorziet onder andere in het maken van 3D modellen en kaarten. Potentiële gebruikers zijn hulpverleners, ingenieursbureaus, agrariërs, de bouwsector en filmmakers. De software is compatible met alle drones in de Phantom 4-serie.

Vluchtvoorbereiding

DJI Terra bestaat uit verschillende onderdelen. Ten eerste is er een app die helpt met het voorbereiden van vluchten en het verkrijgen van de gewenste data. Zo kan de gebruiker een gebied aangeven dat in beeld gebracht moet worden, waarna de drone automatisch het traject uitstippelt en de ideale vlieghoogte en afstand tussen de banen uitrekent (area). Het is ook mogelijk om 3D vliegtrajecten te programmeren (waypoint).

Een andere feature is oblique. Daarbij legt de drone meerdere keren hetzelfde traject af, maar dan met de camera elke keer in een iets andere hoek. Daardoor kunnen er extra details worden vastgelegd ten behoeve van het maken van 3D modellen.

Mapping en 3D modeling

Dankzij real-time mapping is het mogelijk om het gebied waarboven de drone vliegt al te bekijken terwijl de missie nog wordt uitgevoerd. Dat is van belang voor tijdkritische missies, waarbij er op basis van de binnenkomende data meteen al beslissingen gemaakt moeten worden.

De data kan ook gebruikt worden om 3D modellen te genereren, op basis van fotogrammetrie. Volgens DJI leent deze techniek zich perfect voor het maken van ongevallenanalyses, het volgen van de vorderingen op bouwterreinen, of het uitvoeren van grootschalige inspecties van bruggen en andere infrastructuur.

Analyse

DJI Terra voorziet in verschillende gereedschappen om analyses op uit te voeren op de gemaakte 3D modellen, zoals volume-, oppervlakte en hoogtemetingen. Ook kunnen teamleden annotaties aanbrengen en die delen met anderen. Het is ook mogelijk om vanuit het 3D model in te zoomen op specifieke bronfoto’s, zodat bijvoorbeeld afwijkingen minutieus geinspecteerd kunnen worden.

DJI Terra is compatible met alle Phantom 4-drones uit het assortiment van DJI, waaronder de Phantom 4 RTK voor extra nauwkeurigheid. Het systeem is te verkrijgen via DJI Enterprise dealers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “DJI introduceert oplossing voor het verkrijgen, bewerken en visualiseren van drone-data

  • is er een eenvoudig logboek voor mijn drone in het ned mijn drone is een PARROT BEBOP 2
    POWER .

    gr martien

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier