Kijken: Flathead, een ode aan de wildernis van Montana

Hoe kun je een bosrijk en bergachtig natuurgebied nu beter promoten dan met fabelachtige dronebeelden? Het Amerikaanse filmcollectief More Than Just Parks maakte in samenwerking met de U.S. Forest Service deze prachtige promotievideo van de Flathead, een ruig natuurpark in de staat Montana. Wij krijgen na het zien van de beelden zin om een ticket die kant op te boeken, jij ook?

Behoud van ongerepte natuur

More Than Just Parks is een organisatie- en filmproject met als doel de verkenning en het behoud van Amerikaanse nationale parken door middel van korte films aan te moedigen. Het project is opgericht door filmmakers en broers Jim en Will Pattiz uit Georgia.

Het Flathead National Forest, gelegen in de noordwestelijke hoek van Montana, bestaat uit 2,4 miljoen hectare spectaculaire bergschoonheid. Het wilde hart van de Flathead bestaat uit meer dan 1 miljoen hectare ongerepte wildernis. Er leven lynxen, grizzlyberen, houtwolven en een enorm en gevarieerd aanbod van andere dieren.

“Met 2600 kilometer aan wandelpaden, 250 soorten dieren in het wild en 22 soorten vissen, heeft het Flathead National Forest voor elk wat wils. We moedigen je aan om dit prachtige landschap te bezoeken en dit werkelijk unieke deel van Amerika te ervaren”, aldus de filmmakers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier