Dronefotografie

Dit zijn de winnende dronefoto’s van de SkyPixel Aerial Photo & Video Contest 2018

Zit je om inspiratie verlegen voor je volgende dronefoto? Dan kan het geen kwaad om naar de winnende inzendingen bij de SkyPixel Aerial Photo & Video Contest 2018 te kijken. Dronefotografen en -videomakers van over de hele wereld deden mee aan de wedstrijd. In dit overzicht vind je de winnende foto’s; de prijswinnende video’s lichten we de komende weken uit in de categorie Video.

Een paar dingen die ons opvallen: veel van de winnende foto’s hebben een staande oriëntatie (portrait), terwijl de meeste dronefotografen geneigd zijn om te kiezen voor een liggende oriëntatie (landscape). Een ander kenmerkende eigenschap is dat veel winnaars het top-down perspectief als uitgangspunt genomen hebben. Voor bijna alle foto’s geldt dat er sprake is van bijzonder licht, met mooie schaduwpartijen en gloedrijke kleuren tot gevolg. Allemaal aspecten om in het achterhoofd te houden als je zelf aan de slag gaat met dronefotografie!

Iets anders wat opvalt: de meeste foto’s zijn gemaakt met vrij recente drones (Mavic 2, Phantom 4 Pro). Er zijn een paar winnaars die gebruik maakten van de oude Mavic Pro, maar geen Inspires of oudere typen Phantoms. Dat alle foto’s zijn gemaakt met DJI drones is niet zo heel verrassend: Skypixel wordt namelijk gerund door DJI.

Hoofdprijs: Mont Saint Michel, door Deryk Baumgärtner (Mavic Pro, Frankrijk)


Categorie: Nature

Hungry Hippos door Martin Sanchez @zekedrone (Mavic 2 Pro)

Footprint door Wang Hanbing (Mavic 2 Pro, Taklamakan woestijn)

Nature Engraving door Sky Dreamer (Phantom 4 Pro, Utah)


Categorie: Fun

Flowers on the water door Khánh Phan (Phantom 4 Pro)

Burden salt harvest door TuấnNguyễn (Phantom 4 Pro, Vietnam)

Veldbloesems van ganzen door Qiu Huining (Phantom 4 Pro)


Categorie: Architecture

Not a small HK island door Panvelvet (Phantom 4 Pro, Hong Kong)

Bagan door Witold Ziomek (Mavic Pro, Myanmar)

Grand Lisboa Hotel door Zhen Zhen (Phantom 4 Pro, Macau)


Categorie: Sport

Running through the sand dunes door Trung Pham (Mavic 2 Pro, Vietnam)

Shadow Skier door oberschneider.com (Mavic 2 Pro, Oostenrijk)

Throwing IT to the moon door Taavi Purtsak (Mavic Pro)

NB. Volgens DJI zijn alle foto’s conform de regelgeving in de betreffende landen gemaakt en zijn er waar nodig ontheffingen of vergunningen afgegeven. Waarvan akte.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Dit zijn de winnende dronefoto’s van de SkyPixel Aerial Photo & Video Contest 2018

 • Erg jammer dat er geen enkele echte foto in Nederland tussen zit!
  En dat terwijl er hier ook mooie foto’s werden gemaakt.
  Een gemis … een teleurstelling …
  Neemt niet weg dat bijgaande foto’s mooi zijn!
  Maar … zoek het eens wat dichterbij!

  Beantwoorden
 • De winnende foto van Mont Saint Michel is geweldig mooi. Ik ben daar ook geweest, maar bewust mijn drone niet meegenomen, omdat daar een vliegverbod geldt. Ik houd mij wel aan de regels, de fotograaf blijkbaar niet. Dat je dan toch nog kan winnen vind ik onbegrijpelijk. Hiermee stimuleer je om de regels m.b.t. vliegverboden te overtreden om de mooiste foto’s te maken.

  Beantwoorden
  • Queen of Drones, Sandy van de Craats

   Helemaal mee eens Wim! Je zou niet mogen winnen als je in overtreding bent.
   Ik ben een gecertificeerde drone-pilot en hou mij ook aan de regels. Keep it safe!

   Beantwoorden
   • Avatar foto Wiebe de Jager

    Volgens DJI zijn alle foto’s in overeenstemming met de regelgeving gemaakt cq. zijn er ontheffingen aangevraagd. Dat stond expliciet in het persbericht (en ook in de laatste zin van het artikel op Dronewatch). Daar moeten we dan maar van uitgaan. Of het ook daadwerkelijk zo is, dat is vers 2.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier