Productnieuws

DJI voegt Dual Remote Controller Mode toe aan Mavic 2

DJI heeft een firmware update beschikbaar gesteld voor de Mavic 2 (Pro en Zoom). Naast een paar kleine bugfixes is er ook een interessante nieuwe functionaliteit toegevoegd, namelijk de Dual Remote Controller Mode. Daarbij is het mogelijk om de drone met twee controllers te bedienen, in master/slave configuratie. Ideaal voor als één iemand zich 100% richt op het vliegen, en een tweede persoon de camera bedient. Ook voor trainingsvluchten is deze modus een uitkomst.

Firmware update

Om toegang te krijgen tot de nieuwe functionaliteit moeten gebruikers van een Mavic 2 eerst de firmware update (v01.00.04.00) installeren. Dat kan via de DJI GO 4-app, of via de DJI Assistant 2 software voor PC en Mac. Ook moet DJI GO 4 bijgewerkt worden tot de laatste versie.

Om de Dual Remote Controller Mode te gebruiken moeten beide controllers gelinkt worden met de drone. Hoe dat werkt wordt uitgelegd in onderstaande video (deze is nog voor de oude Mavic Pro, maar de procedure is gelijk). Daarna reageert de drone op zowel de sticks als camera- en gimbalcommando’s van beide remotes.

Master heeft prioriteit

Het is goed om te weten dat de master controller altijd prioriteit heeft boven de slave controller. In het geval van een lessituatie ligt het dus voor de hand om de slave aan de cursist te geven, terwijl de docent de master controller bedient. Die kan dan op ieder moment ingrijpen als de leerling een stuurfout dreigt te maken.

In het geval van mediaproductie kan de slave het beste aan de camera-operator worden gegeven. Mocht die per ongeluk aan de sticks komen terwijl de piloot vliegt, dan zal de drone in principe niet reageren op die stuursignalen. Let wel: het gimbal draaiwiel van de primary controller heeft ook voorrang boven die van de secondary controller, degene die de drone bestuurt moet dan dus niet aan dat draaiwiel komen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier