ProProductnieuws

Thermal Studio van FLIR maakt batchgewijze verwerking van thermische dronedata mogelijk

Het Amerikaanse bedrijf FLIR heeft Thermal Studio geïntroduceerd, een softwarepakket waarmee grote hoeveelheden thermische afbeeldingen en video’s beheerd en geanalyseerd kunnen worden. Het pakket werd ontwikkeld voor thermografen die gebruik maken van alle soorten FLIR thermische camera’s die radiometrische jpgs exporteren, waaronder de Zenmuse XT en XT2. Er is een gratis proefversie beschikbaar.

Batch analyse

FLIR Thermal Studio biedt nieuwe meetfuncties, geavanceerde formules en toegepaste analysesjablonen voor professionele thermografen. In tegenstelling tot andere pakketten waarmee opnamen stuksgewijs geanalyseerd worden kan dit programma in één keer hele batches met thermische foto’s of video’s verwerken. Drone-operators die per vlucht soms wel duizenden opnamen vergaren kunnen zo veel sneller hotspots detecteren en deze exporteren voor verdere analyse.

De nieuwe software biedt geavanceerde nabewerkingsmogelijkheden die gebruikers in staat stellen om snel analyses uit te voeren op de data. Dankzij een speciale hoge gevoeligheidsmodus en pixel binding kan de software helpen bij het identificeren van gaslekken in thermische video-opnamen. En dankzij geavanceerde meetfuncties en dekkingsberekening kunnen professionals die zich bezig houden met asset management snel maatwerk rapporten genereren.

Volgens FLIR versnelt Thermal Studio zelfs de meest complexe thermische beeld- en videoverwerking, inclusief multi-source plots, formuleberekeningen en multi-format exports. Het pakket ondersteunt ook FLIR’s gepatenteerde Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) technologie, waarbij details afkomstig van een RGB sensor gesuperponeerd worden op de thermische afbeeldingen, zodat objecten beter herkend kunnen worden.

Gratis proefversie

FLIR Thermal Studio is beschikbaar voor Microsoft Windows en kan als gratis proefversie worden gedownload. Een upgrade naar het volledig functionerende pakket kost € 899,-. Daarnaast biedt FLIR een korting van € 300 voor houders van geldige FLIR Tools + en Reporter-licenties.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier