Boze Belg neemt drone van fotojournalist onder vuur

Een inwoner van de Belgische plaats Hoei (provincie Luik) heeft afgelopen dinsdag 23 april een drone van een fotojournalist onder vuur genomen. De fotograaf was in opdracht van nieuwsagentschap Belga opnamen aan het maken van de wielerklassieker Waalse Pijl. Een buurtbewoner die niet gediend was van de drone vuurde twee schoten af op de drone.

Drone niet geraakt

Volgens de bestuurder van de drone vond het incident een paar minuten nadat de drone was opgestegen plaats. De fotograaf hoorde twee luide knallen, die uit een vuurwapen van een boze buurtbewoner bleken te komen. Die was blijkbaar niet gediend van de drone die nabij zijn woning vloog.

Alhoewel de drone niet werd geraakt door de kogels besloot de dronepiloot toch om aangifte te doen bij de politie. Volgens de journalist kan een drone die door een kogel wordt geraakt een gevaar opleveren als deze onbestuurbaar naar beneden komt.

Naast nofly-zone

Het incident vond plaats net buiten de nofly-zone rondom de kerncentrale van Tihange. De fotograaf had zich op de rand van dat gebied gepositioneerd, om luchtopnamen te kunnen maken bij de Muur van Hoei, de zwaarste beklimming van de wielerklassieker.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Eén gedachte over “Boze Belg neemt drone van fotojournalist onder vuur

 • 27 april 2019 om 02:34
  Permalink

  Ik hoop dat men zijn wapen in beslag heeft genomen.
  Hij kan vervolgt worden met gevangenisstraf Als de drone een registratie kenteken had.
  Skeyes en het ministerie zou een geregistreerde drone moeten aanzien als een vliegtuig.
  Wat zou er gebeuren als die man nar een ULM zou schieten. Das hetzelfde toestel is ook geregistreerd.
  mvg
  Marnix

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *