Nieuws

Drones op Koningsdag 2019 taboe in en rond Amersfoort

Mocht je komende zaterdag van plan zijn om met je drone beelden te gaan maken van het bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort, dan kun je dat beter uit je hoofd laten: in verband met de veiligheid is er namelijk een tijdelijke luchtruimsluiting aangekondigd op Koningsdag. Het verbod betreft al het laagvliegende luchtverkeer, waaronder drones.

Tijdelijke sluiting luchtruim

Iedere goed geïnformeerde dronevlieger weet dat je niet met een drone boven aaneengesloten bebouwing en boven mensenmenigten mag vliegen. Maar om wannabe paparazzi die vanuit een stadspark met hun drone willen opstijgen om exclusieve beelden te maken van koning Willem Alexander en zijn gevolg extra te ontmoedigen wordt er een algeheel vliegverbod ingesteld, vanaf de grond tot een vlieghoogte van 5.500 voet (ca. 1650 meter).

De nofly-zone is ook ingesteld in verband met de veiligheid van het koninklijk paar en de toeschouwers die op Koningsdag afkomen. De kans is groot dat er tijdelijke drone detectors worden geplaatst, zodat overtreders van het vliegverbod in een vroegtijdig stadium opgemerkt kunnen worden. De nationale politie zorgt voor toezicht en handhaving van het gesloten luchtruimdeel.

Tijden

Het vliegverbod gaat in om 9:00 en loopt af om 16:00. Het verbod geldt niet voor het vervoer van de koninklijke familie, traumateams en andere reddingswerkers. Verdere details zijn terug te vinden in de Staatscourant.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier