ProProductnieuws

Yuneec legt nadruk op cybersecurity met nieuwe H520 SkyHopper (LTE)

In samenwerking met secure communicatiespecialist Mobilicom heeft Yuneec een nieuwe drone ontwikkeld die speciaal bedoeld is om ingezet te worden door overheden en commerciële bedrijven voor wie informatiebeveiliging topprioriteit heeft. De basis van de H520 SkyHopper met LTE-optie wordt gevormd door Yuneec’s kenmerkende hexarotor, Mobilicom zorgt voor de beveiligde draadloze dataverbinding.

Long range

Volgens Yuneec en Mobilicom is de H520 SkyHopper speciaal bedoeld voor missies waarbij er langere afstanden moeten worden afgelegd of buiten het zicht (BVLOS) wordt gevlogen, al dan niet boven stedelijk gebied. Het platform biedt een goede prijs/prestatieverhouding en speelt in op de groeiende vraag naar systemen waarbij informatieveiligheid als uitgangspunt is genomen.

De basis wordt gevormd door Yuneec’s industriële H520 platform. Dit betreft een zesmotorige drone die zich al jaren bewezen heeft als stabiel systeem met redundantie in de aandrijflijn. Op het vlak van de datatransmissie van en naar het grondstation zorgt de SkyHopper-technologie van Mobilicom ervoor dat de data wordt overgebracht middels de zogenaamde ISM frequentieband, die gereserveerd is voor industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen en extra stabiliteit garandeert.

Encryptie

Mede door de toepassing van high-end encryptie is de dataverbinding goed beveiligd tegen het ongewenst weglekken van gevoelige informatie. Ook is de drone minder gevoelig voor moedwillige verstoring van het radiosignaal (jamming). Het systeem is ook voorbereid op 5G, in de vorm van de de H520 SkyHopper LTE.

Naast de nadruk op informatieveiligheid heeft Yuneec ook extra aandacht besteed aan praktische hulpmiddelen voor teams die het systeem op land of op het water willen inzetten, waaronder extra stevig uitgevoerde controllers en meekijkschermen, netwerkapparatuur en datadoorvoerstations.

Beschikbaarheid

Het systeem werd afgelopen week gepresenteerd tijdens de AUVSI XPONENTIAL 2019 in Chicago en zal komende maanden op de markt verschijnen.

(bron: persbericht)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier