Video

Kijken: tornado van dichtbij gefilmd door drone

Normaal gesproken denk je bij een opstekende wind nu niet direct aan het oplaten van je drone. Tot windkracht 5 of 6 kun je nog wel vliegen, maar daarboven wordt het afgeraden om een drone de lucht in te sturen. Maar daar dacht storm chaser Brandon Clement heel anders over toen hij zag het dorpje Sulphur in Oklahoma getroffen werd door een tornado.

Weather Nation TV

Clement, in het dagelijks leven verbonden als correspondent en producent van Weather Nation TV, bedacht zich geen moment en liet zijn drone opstijgen om vanuit de lucht beelden te maken van het natuurfenomeen. Maar liefst vier minuten kon hij met zijn drone de wervelwind achtervolgen.

Het resultaat kan zich meten met de beste actiescènes uit de film Twister, maar dan in het echt. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: regen en wind zijn weliswaar geen ideale omstandigheden voor dronepiloten, maar het levert vaak wel de mooiste beelden op.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier