Evenement

DJI houdt ‘Unleash your other side’ productlancering op 15 mei (+update)

Op 15 mei aanstaande om 15:00 Nederlandse tijd is het weer zo ver: dronemaker DJI kondigt dan haar nieuwste product aan, tijdens een evenement dat als titel Unleash your other side heeft meegekregen. Zoals wel vaker hult DJI zich in nevelen als het gaat om de productpresentatie. Kunnen we een nieuwe drone tegemoet zien, of hint de uitnodiging op een heel andersoortig product?

Weinig coherente geruchten

Het geruchtencircuit is deze keer niet echt coherent. Normaal gesproken lekken er in de aanloop naar DJI events vaak wel details of zelfs foto’s uit van het aankomende product, maar dat is tot op heden nog niet het geval. Een Phantom 5 is niet erg waarschijnlijk, de Mavic 2-serie is nog niet zo heel lang op de markt en nog niet aan een opvolger toe, en een Mavic Air 2, Spark 2 of Inspire 3 zien we ook nog niet zo heel snel aangekondigd worden.

Zou het mogelijk zijn dat DJI met een heel nieuwe productgroep op de proppen komt? Die kans achten we niet onwaarschijnlijk, zeker gezien het instorten van de markt voor consumentendrones. Dat DJI zich met producten als de Ronin en de Osmo (Pocket) meer en meer op creatieve beeldmakers richt is misschien wel de beste aanwijzing voor het komende event. Zeker als we de afbeelding op de uitnodiging in ogenschouw nemen, waarbij DJI hint op een product dat niet lijkt te kunnen vliegen.

Waterdichte action cam?

Onze voorspelling is dat DJI met een waterdichte action cam op de markt komt, en daarmee nog harder de concurrentie met GoPro aangaat. Maar met wat voor specs en mogelijkheden DJI wil zorgen voor een koploperspositie in deze toch ook krimpende productcategorie, dat blijft nog onduidelijk. Wat denk jij? Waar gaat DJI mee op de proppen komen? Laat het hieronder weten in de comments!

Update (17:39)
Het is vrijwel zeker dat DJI met een action camera komt. Inmiddels is er ook een foto opgedoken van wat op een online catalogus met productinformatie lijkt. De productnaam is mogelijk Osmo Go of Osmo Wow.

Bron: @OsitalV

Update 2 (10 mei)
Het nieuwe product van DJI betreft de Osmo Action. Het gaat dus inderdaad om een waterdichte action cam, waarmee DJI de frontale aanval op GoPro opent.

DJI Osmo Action

DJI Osmo Action Specs:

  • 1/2.3′′ 12MP CMOS Image Sensor – Sony IMX377
  • Ambarella H2 image processor
  • FOV: 145° f2.8
  • Shutter: 1/8000-120s
  • Video specifications: 4K60p with 8x slow motion, HDR and automatic time-lapse photography
  • Shooting mode: single, AEB continuous shooting, countdown shooting, multiple continuous shooting, interval shooting
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI houdt ‘Unleash your other side’ productlancering op 15 mei (+update)

  • Het kan natuurlijk ook een onderwaterdrone zijn… er is immers heel wat boven de waterspiegel gefotografeerd en gefilmd… wellicht wil DJI nu ook de “onderwatermarkt” binnen treden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier