Gerucht

‘DJI Spark 2 krijgt 4K video en 2x zoom’

Nog geen dag na de aankondiging van de DJI Osmo Action draait het geruchtencircuit alweer op volle toeren. De volgende productaankondiging van DJI zou namelijk voor de verandering weer eens een drone betreffen, namelijk een opvolger van de Spark. De Spark 2 zou kunnen filmen in 4K en 2x digitale zoom bieden.

Mogelijk in juli

‘DJI’ staat niet langer synoniem voor ‘drone’, zoals we gisteren gemerkt hebben. Tijdens het Unleash your other side-event op 15 mei lanceerde de elektronicafabrikant uit China een concurrent voor de GoPro Hero 7, in de vorm van de Osmo Action. Nogal een teleurstelling voor iedereen die naar een nieuw model drone zat uit te kijken, want action cams, die zijn er al bij de vleet.

Maar niet getreurd, want het lijkt erop dat DJI dit jaar nog met een nieuwe drone op de markt komt: de Spark 2. De eerste versie van de Spark werd in de zomer van 2017 op de markt gebracht, een kleine twee jaar geleden alweer. Het toestelletje viel op door zijn lage gewicht en redelijke foto- en videoprestaties. Maar verder dan 1080 HD filmkwaliteit komt het toestel niet en ook de overige specs beginnen aardig achterhaald te raken. Tijd voor een nieuw model dus. Mogelijk komt de Spark 2 nog deze zomer uit, ergens in juli wordt genoemd.

Vermeende specs

Qua prestaties zouden we de volgende specs kunnen verwachten:

  • 4K video bij 30fps
  • hogere video bitrate
  • 3-assige gimbal (was 2-assig bij de eerste Spark)
  • ActiveTrack 2.0
  • 2x digital zoom
  • 18 minuten vliegtijd (vs. 15 minuten voor de eerste Spark)
  • nieuw type batterij (niet compatible met de vorige versie)
  • nog altijd wifi voor de radioverbinding, maar met verbeterd antennesysteem
  • in twee kleuren: zwart en wit
  • nieuwe panoramamodus

Gewicht

De meest belangrijkste spec betreft misschien wel het gewicht, maar daarover hoorden we nog niets. Het is te hopen dat DJI de Spark 2 onder de 250 gram weet te krijgen, want dat zou betekenen dat je onder de nieuwe Europese regelgeving geen theoriebewijsje hoeft te halen voor het besturen van deze drone, zoals dadelijk wel het geval is bij alle drones die meer wegen dan 250 gram. Dat zou de Spark 2 tot een ideale instapdrone maken. (Alhoewel er nog altijd een registratieverplichting zal zijn voor de eigenaar, aangezien de drone beschikt over aan camera.)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier