Video

Kijken: ‘Skiathos in infrared’, gefilmd met een gemodificeerde Mavic 2 Pro

In het analoge filmtijdperk kon je creatieve effecten bereiken door een keer geen normale film maar zogenaamde Aerochrome film in je camera te stoppen. Dit door Kodak ontwikkelde filmmateriaal was extra gevoelig voor licht in het infraroodspectrum, iets wat in het digitale tijdperk nagebootst kan worden met een speciale lens. Filmmaker Philip Bloom liet een Mavic 2 Pro uitrusten met zo’n lens en toog ermee naar het Griekse eiland Skiathos.

Full spectrum

De modificatie werd uitgevoerd door Kolari Vision. Dit bedrijf legt zich toe op het modificeren van digitale camera’s, zodat ze licht in het volledige kleurenspectrum plus infrarood en ultraviolet kunnen vastleggen. Kolari biedt ook een ombouwservice aan voor drones van DJI.

Infraroodlicht is niets anders dan warmtestraling: normaal gesproken niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar als je het zichtbaar maakt dan ziet de wereld er ineens heel anders uit. Hetzelfde geldt voor UV licht. De vreemde kleuren zijn dus niet het resultaat van digitale manipulatie van de beelden, maar zijn het gevolg van een andere registratie van het licht.

Over Philip Bloom

Philip Bloom is een bekende filmmaker met een voorliefde voor nieuwe gadgets en drones. Hij staat bekend om zijn creatieve experimenten. Of het resultaat in dit geval mooi is, daar valt over te twisten, maar het is in ieder geval leuk om de wereld een keer op een heel andere manier te bekijken!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier