Drones niet welkom boven 50e editie van Pinkpop

Tijdens het aankomende Pinksterweekend vindt de 50e editie van Pinkpop plaats. In verband met de veiligheid van de festivalgangers en het luchtverkeer heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport een ‘tijdelijk gebied met beperkingen’ (TGB) aangewezen voor een gebied nabij Landgraaf. De maatregel gaat ook bestuurders van drones en modelvliegtuigen aan.

Tijdelijke luchtruimbeperking

De tijdelijke sluiting van het luchtruim onder 914 meter gaat in op vrijdag 7 juni 2019 tot en met dinsdag 11 juni 2019. Een uitzondering wordt gemaakt voor bijzondere vluchten zoals zoek- en reddingsacties en voor spoedeisende medische vluchten.

De maatregel is niet alleen bedoeld om sportvliegtuigjes te weren. Het verbod treft ook dronepiloten die van plan waren om beelden te maken van het festival. Sowieso is het niet toegestaan om met een drone boven mensenmenigten te vliegen, maar de sluiting van het luchtruim betekent dus dat je ook niet net naast het festivalterrein mag opstijgen om vanuit de lucht foto’s of video-opnamen te maken.

De luchtruimbeperking wordt middels een NOTAM gepubliceerd, maar omdat recreatieve dronevliegers geen NOTAMs hoeven te checken leek het ons een goed idee om de TGB ook via Dronewatch onder de aandacht te brengen.

Staatscourant

De TGB werd aangekondigd in de Staatscourant. Ook in voorgaande jaren werd een tijdelijke vliegrestrictie ingesteld rondom het festivalterrein van Pinkpop.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Drones niet welkom boven 50e editie van Pinkpop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier