Opmerkelijk

Amerikaan ontwikkelt slimme brievenbus voor pakketbezorgende drones

Hoe moet dat nu in de toekomst, als pakketjes niet meer afgeleverd worden door een postbode, maar door een drone? De Amerikaanse uitvinder Ryan Walsh heeft hier wel een idee over: hij ontwikkelde een 21e eeuwse versie van de aloude brievenbus, met daarop een landing platform voor delivery drones. De brievenbus staat in contact met aankomende drones en zorgt ervoor dat pakketjes veilig worden opgeslagen totdat de geadresseerde deze oppikt.

Smart Drone Delivery Mailbox

De Smart Drone Delivery Mailbox is helemaal ingericht op de moderne tijd. Partijen als Amazon, DHL en Google maken steeds grotere stappen als het gaat om het afleveren van pakketjes met behulp van drones, maar één aspect van de logistieke keten is er nog niet goed op ingericht: de kant van de ontvanger.

Want een pakketje in de tuin laten zakken, zoals je nu in veel promofilmpjes ziet, is voor veel mensen niet echt een optie. Ten eerste heeft niet iedereen een tuin, ten tweede wil je ook graag bestellingen kunnen ontvangen als je niet thuis bent. Dan is het niet handig als een pakketje lange tijd onbeheerd buiten ligt.

“Gat in de markt”

“Ik zag een gat in de markt”, vertelt Walsh. “In 2013 voorzagen we al dat drones een rol zouden gaan spelen bij pakketbezorging. We besloten daarom werk te maken van een slimme brievenbus voor commercieel en particulier gebruik. We hebben onze uitvinding direct gepatenteerd.”

Uitgangspunt van de slimme brievenbus is dat deze aan afsluitbaar compartiment heeft, waar een drone een bestelling in kan afleveren. Zodra de drone in de buurt van de brievenbus komt wordt er data uitgewisseld, zodat de brievenbus zich alvast opent. Zodra de drone vertrokken is sluit het compartiment en ligt het pakketje veilig. Ook wordt de pakketvervoerder direct ingelicht dat het pakketje goed is afgeleverd.

Gewone briefopening

Om ervoor te zorgen dat de slimme brievenbus de plaats in kan nemen van traditionele brievenbussen is er ook voorzien in een traditionele briefopening voor de postbode.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier