DJI ‘Learn to win’ aankondiging: Spark 2, FPV racedrone of…?

Het is nog maar een paar weken geleden dat DJI de Osmo Action camera aankondigde en nu alweer hint het bedrijf op een nieuw aankomend product. De ‘Learn to win’ teaser die het bedrijf online heeft gezet maakt niet bepaald duidelijk wat voor product we deze keer kunnen wachten. Gespeculeerd wordt dat het om de Spark 2 of zelfs een FPV racedrone zou gaan, maar wij zijn daar nog niet zo zeker van.

11 juni

Het enige wat op dit moment 100% vaststaat is de datum waarop DJI het nieuwe product lanceert: dinsdag 11 juni. In de trailervideo wordt gesproken over ‘grenzen overschrijden’ en ‘dat je eerst moet leren om te kunnen winnen’. Dat zou kunnen duiden op een sportief vliegende drone, misschien zelfs wel een FPV racedrone.

Een opvolger van de Spark zou ook tot de opties behoren, maar daar lijken de beeldfragmenten niet echt mee te rijmen. Je ziet stroomkabeltjes en een soort LED-omringde controllerwiel, niet iets wat je verwacht bij een nieuw model consumentendrone.

Een heel ander product?

Gezien het feit dat DJI zich steeds meer ontpopt van dronemaker tot elektronicafabrikant dat zich op een breder segment richt zou het ons ook niet verbazen als DJI weer met een heel ander product op de proppen komt. Denk aan een RC buggy of iets anders in die trend, in ieder geval met een veel speelser karakter dan we tot nu van DJI gewend zijn.

Dit vermoeden onderbouwen we met het gegeven dat DJI sinds 2015 betrokken is bij de organisatie van RoboMaster events, wedstrijden waarbij robots van universiteitsteams het tegen elkaar op moeten nemen. Deze tak van e-sport is buitengewoon populair in Japan, mogelijk dat DJI het fenomeen RoboMaster nu binnen handbereik van consumenten wereldwijd wil brengen.

Waar denk jij dat DJI mee gaat komen? Laat het hieronder weten in de comments!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “DJI ‘Learn to win’ aankondiging: Spark 2, FPV racedrone of…?

 • 7 juni 2019 om 12:46
  Permalink

  Zou met die teaser tekst niets anders kunnen zijn dan gebruik van (en zelf trainen van) machine learning op DJI drones, mogelijk op die nieuwe on board computers voor Matrice series die laatst zijn aangekondigd.

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   7 juni 2019 om 13:33
   Permalink

   Dat lijkt me sterk, deze teaser is duidelijk gericht op consumenten, niet op de typische DJI Enterprise-afnemer.

   Beantwoorden
  • 7 juni 2019 om 20:55
   Permalink

   Het wordt duidelijk weer een product om door een ringetje te halen.

   Beantwoorden
 • 7 juni 2019 om 19:23
  Permalink

  De LED cirkel met de dwarse balk in lijkt me enorm op de LED cover van de spark pootjes van onderen te bekeken.
  De kabeltjes lijken me te gaan naar een gimbal die enorm veel weg heeft van de spark.
  Helemaal in het begin van het filmpje krijg je heel kort een glimp van een zij aanzicht waar je de bovenzijde van de cover uit kan waarnemen.
  Ik ga voor een opvolger van de Spark die er wat sportiever uit ziet.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier