Kijken: drone filmt raketinslagen tijdens legeroefening Finland

De Finse soldaat en dronevlieger Samuli Haapla maakte onlangs wel heel bijzondere beelden met zijn DJI Phantom. Tijdens een oefening met het afvuren van raketten wist de man zijn drone op slechts enkele tientallen meters van het doelgebied te positioneren. Daardoor kon hij de raketbeschieting van dichtbij filmen. Dat levert nog niet eerder vertoonde beelden op.

240 raketten

De oefening betrof de inzet van RM-70 raketwerpers, ontwikkeld ten tijde van de koude oorlog. De Finse artillerie schoot in korte tijd maar liefst 240 raketten af op een verlaten bosgebied. De 122-mm projectielen hebben een bereik van 22 kilometer en zijn elk voorzien van een 20 kilo zware explosieve lading.

Later werden nog veel meer beelden gemaakt van de oefening. De volledige video, inclusief het fragment met de inslagen van de raketten, kun je hieronder bekijken.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!