Video

Kijken: The Icebreaker, gefilmd met een DJI Inspire 2

De zomer is aangebroken en de buitentemperaturen doen je momenteel misschien niet denken aan sneeuw en ijs, maar dat belet ons niet om deze week prachtige dronebeelden van een ijsbreker in actie met je te delen. De opnamen werden met een Inspire 2 gemaakt nabij Nova Zembla, ten behoeve van het filmproject ‘Russia From Above’.

Noordelijke IJszee

De video werd in maart 2018 opgenomen in de Noordelijke IJszee. Gedurende zeven dagen was de filmcrew team aan boord van de nucleaire ijsbreker Yamal, die op dat moment op de Barentszzee rond de Nova Zembla-archipel richting Karsky voer. Onderweg zagen ze het noorderlicht, ijsberen, en schepen die vast waren komen te zitten in het ijs.

In de video zie je twee Russische ijsbrekers – “50 Years of Victory” en “Yamal”. Op dit moment heeft Rusland de enige op kernenergie werkende ijsbrekersvloot ter wereld. Ze worden gebruikt om schepen te bevoorraden in de ijsgebieden van de Noordelijke Zeeroute, en voor onderzoeksexpedities, reddingsoperaties en toeristische cruises.

Uitdagingen

De filmopdracht bracht flink wat uitdagingen met zich mee: “Naast de extreme weersomstandigheden was de shoot gecompliceerd door het feit dat de ijsbreker altijd in beweging was. Ook mocht de drone niet boven de radartoren vliegen. De kans bestond namelijk dat daardoor de opnamen beschadigd zouden raken”, aldus één van de filmmakers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier