Deze opblaasbare drone is crashproof en kan drijven

Het Franse bedrijf Airvada lijkt het ei van Columbus te hebben uitgevonden. De startup heeft namelijk de opblaasbare Diodon drone ontwikkeld, die makkelijk te vervoeren is en wel een stootje kan hebben. Bijkomende voordeel is dat de drone kan drijven op water. De drone is beschikbaar in twee uitvoeringen.

Voor veeleisende gebruikers

De Diodon werd speciaal ontwikkeld voor veeleisende gebruikers, waaronder militairen, hulpverleners en bergreddingswerkers. Deze verschillende partijen hebben één ding met elkaar gemeen: de drones die ze inzetten moeten liefst makkelijk te vervoeren zijn en tegen een stootje kunnen. Het is extra handig als de drone ook nog eens tegen water kan.

Op al die vragen zegt Airvada het antwoord te hebben. Hun Diodon line-up bestaat momenteel uit twee drones: de SP20, met een gewicht van 1,6 kg een vliegtijd van 20 minuten en een optische+IR camera, en de MP40, met een gewicht van 5 kg, tot 30 minuten vliegtijd en eveneens een optische+IR camera, maar dan gimbalgestabiliseerd.

Opblaasbaar frame

De basis van beide drones wordt gevormd door een opblaasbaar frame. Dat betekent dat de toestellen in leeggelopen toestand als een klein pakketje meegenomen kunnen worden. Op locatie kan het frame eenvoudig met een pompje in een minuut opgepompt worden, waarna de drone klaar is om op te stijgen.

Ondanks het opblaasbare ontwerp zijn de drones tot ca. windkracht 5-6 bruikbaar. Het bereik van beide drones is zo’n 2 km. De topsnelheid van beide drones is 60 km/uur. De drones hebben een IP46 rating, wat wil zeggen dat regen geen probleem zou moeten zijn. Ook landen op water behoort tot de mogelijkheden, zoals je hieronder kunt zien.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Deze opblaasbare drone is crashproof en kan drijven

  • 28 juni 2019 om 10:45
    Permalink

    Hi Wiebe, denk je dat ze nog actief zijn? Laatste SM-berichten zijn van 2018.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier