Incident

Traumaheli gehinderd door drone in Enschede

Een traumaheli met daarin een slachtoffer van een verkeersongeval heeft donderdagavond moeten uitwijken voor een ‘vrij grote drone’. Een botsing kon nog maar net worden voorkomen. Dat meldt de politie. De drone vloog in de nofly-zone die is ingesteld rondom de landingplaats van de traumaheli op het dak van Medisch Spectrum Twente. De drone zou ook hoger hebben gevlogen dan wettelijk is toegestaan.

Dichtbij het ziekenhuis

De traumahelikopter was afkomstig van een ongeval op de provinciale weg bij Almelo. Daar waren meerdere auto’s en een vrachtwagen op elkaar gebotst.

Volgens woordvoerder van het ziekenhuis Selma Hoekstra hing de drone dichtbij het ziekenhuis in de lucht. “Dat was een grote, professionele drone. Hij heeft daardoor naar rechts moeten uitwijken en kwam 10 á 15 seconden later op het helidek aan. Dus we zijn heel blij met de oplettendheid van onze piloot”, vertelt Hoekstra in De Telegraaf.

Politie zoekt dronepiloot

De politie neemt het voorval hoog op en is met spoed op zoek naar de bestuurder van de drone. Op basis van tips werd een bezitter van een drone aangehouden, maar na onderzoek bleek dat zijn drone niet in de lucht was op het moment van het voorval.

(coverfoto: Peter van der Sluijs, CC BY-SA)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Traumaheli gehinderd door drone in Enschede

  • En door dit soort mensen die zo vliegen met hun Drone worden Droneregels steeds scherper aangepast…..

    Beantwoorden
    • Ja inderdaad, zo’n idioot verpest het voor de rest en wij mogen dan straks als hobbyist ook een dure opleiding volgen😡

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier