Productnieuws

Deze landing pad laadt je drone automatisch op na een vlucht

Hoe handig zou het zijn als je drone automatisch weer wordt opgeladen nadat deze geland is? Dat is het idee achter de charging pad van Skysense. Een drone die landt op deze bijzondere geëlektrificeerde landing pad wordt automatisch weer opgeladen voor een volgende vlucht. Het systeem biedt mogelijkheden voor drones die bijvoorbeeld langdurig standby moeten staan.

Standby staan

Om je drone automatisch te kunnen laten opladen door de charging pad is er wel een kleine modificatie benodigd. Er is namelijk een elektrisch contact met de ondergrond nodig, anders werkt het niet. Daarom moet de drone uitgerust worden met een connector met twee elektroden, die contact maken met de landing pad.

Heel gek bedacht is de charging pad niet. Er zijn best veel toepassingen te verzinnen waarbij een dergelijk oplaadsysteem goed van pas komt. Denk aan drones die lange stukken moeten vliegen om een stuk terrein in kaart te brengen. Tussen de vluchten door wordt het systeem dan automatisch weer opgeladen. Maar ook drones die langere tijd standby moeten staan voordat ze in actie komen zouden baat kunnen hebben bij de oplaadmat.

Drone hangar

Naast de charging pad heeft Skysense ook een andere oplossing bedacht voor drones die langdurig standby moeten staan, de Drone Hangar. Feitelijk is dit een ‘drone in the box’ systeem dat openklapt zodra de drone de lucht in moet. Ook dit systeem is uitgerust met een charging pad, zodat de drone te allen tijde met een 100% opgeladen accu op kan stijgen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier