Kijken: korte film “The Little Drone”

Normaal gesproken krijg je op Dronewatch met enige regelmaat video’s te zien met beelden die gemaakt zijn door drones. Deze keer plaatsen we een korte film die niet zozeer draait om droneshots, maar waarin een drone de hoofdrol speelt. Bijzonder knap is dat de regisseur zonder gebruik te maken van dialoog een aangrijpend verhaal weet te vertellen.

Bewogen leven

The Little Drone van filmmaker Rune Milton vertelt het verhaal van een wat droevige oude man die (naar we mogen aannemen) zijn kleindochter in de weer ziet met een drone. Het zien opstijgen van het onbemande luchtvaartuigje roept allerlei herinneringen op bij de man, die naar het blijkt een bewogen leven als vliegtuigpiloot achter zich heeft.

De film is absoluut een cinematografisch hoogstandje, met een prachtige muzikale omlijsting en dito sound design. In nog geen vijf minuten tijd wordt een fascinerend levensverhaal uitgebeeld, waarin geschiedenis en nostalgie hand in hand gaan met moderne technologie.

Reclame

Pas op het eind wordt duidelijk dat de film eigenlijk een reclame is, voor de Scandinavische online elektronicawinkel Elkjøp. Wat ons betreft mogen er vaker van dit soort reclamefilms geproduceerd worden!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Kijken: korte film “The Little Drone”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!