Video

Kijken: drie uur durende 4K dronevideo van Maui Island, Hawaii

Het lijkt erop dat we een nieuwe trend op het spoor zijn. Namelijk dronevideo’s maken die niet een paar minuten, maar een paar uur duren. Na een ruim één uur durende dronevideo van de Rocky Mountains is het deze keer de beurt aan een dronevideo die maar liefst drie uur duurt, van Maui Island, Hawaii. De beelden werden gemaakt met een DJI Mavic Air.

Rustgevend

De video is van het genre Ambient Aerial Film. Oftewel: dronebeelden die dusdanig rustgevend zijn dat je er gegarandeerd relaxed van wordt. Aan de achtergrondmuziek ligt het in ieder geval niet. Niet bepaald ons favoriete genre, alhoewel: we kunnen ook urenlang naar de screensaver van een Apple TV kijken, en dat is toch ongeveer hetzelfde concept.

Van de maker: “Bekijk het eiland Maui vanuit een nieuw perspectief! Geniet van adembenemende panorama’s vanuit vogelperspectief. Blijf relaxed en ontdek de beste attracties. In deze 4K drone footage video komen topbestemmingen voorbij zoals Olivine Pools (0:35); Keanae lookout (19:54); Hana Road (35:42); Makena Beach (38:29); View from Kahekili Highway (42:37); Waianapanapa Black Sand Beach (51:58); Kula Highway (2:46:42); Piilani Highway (3:03:06).”

Behoefte

Opmerkelijk is dat de video volgens YouTube al ruim 50.000x bekeken is. Blijkbaar zijn er mensen die behoefte hebben aan dergelijke ellenlange dronevideo’s. Mocht je zelf aspiraties hebben om dergelijke video’s te produceren: een DJI Mavic Air van een paar honderd euro volstaat al, daar is deze video namelijk ook mee opgenomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier