Gerucht

‘DJI overweegt Phantom 4 Pro V2.0 weer in productie te nemen’

Dronemaker DJI overweegt om de Phantom 4 Pro V2.0 tijdelijk weer in productie te nemen. Dat meldt de Amerikaanse website DroneDJ. De iconische quadcopter zou midden oktober weer beschikbaar moeten komen voor de verkoop. DJI zou hiermee de periode willen overbruggen tot de lancering van een nieuwe versie van de Mavic 2.

Trouwe aanhangers

De Phantom 4 Pro V2.0 heeft nog altijd een trouwe schare aanhangers. Vergeleken met de Mavic 2 Pro biedt de drone betere 4K videokwaliteit met een framerate van 50/60 fps in Ultra HD, is deze makkelijker uit de lucht te pakken, heeft ondersteuning voor de ATTI vliegmodus en biedt een mechanische sluiter, iets wat met name voor mapping essentieel is.

DJI besloot in maart van dit jaar echter om de Phantom 4 Pro V2.0 uit de productie te nemen en verwijst klanten sindsdien door naar het Mavic 2-platform. De productiestop van de drone zorgde voor een opleving van de geruchten over een aanstaande Phantom 5, maar het lijkt er niet op dat DJI de Phantom-lijn wil continueren, de Phantom 4 RTK uitgezonderd.

Nieuwe Mavic 2

Zoals het er nu naar uitziet zal een vernieuwde Mavic 2 Pro alles bieden wat gebruikers momenteel in de Phantom 4 Pro V2.0 zoeken. Dus scherpere 4K video, framerates in de hoogste resolutie tot 50/60 fps, en een mechanische sluiter. Daarnaast zal de nieuwe Mavic 2 zeker uitgerust worden met een ADS-B ontvanger, om zodoende te kunnen waarschuwen voor ander vliegverkeer (alhoewel deze functie in Nederland en België nog van beperkt nut is).

Een ander gerucht is dat DJI met een drone op de markt komt die minder dan 250 gram weegt. Dit zou mogelijk de opvolger van de Spark zijn. Met deze drone zou DJI willen inspelen op veranderende wetgeving in verschillende landen, waaronder de aankomende EU regelgeving. Voor drones in deze lage gewichtsklasse gelden namelijk veel minder strenge eisen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “‘DJI overweegt Phantom 4 Pro V2.0 weer in productie te nemen’

  • Rob Bruning

    Een drone met het uiterlijk van een Phantom 3 f 4 maar met zeer geluidsarme propellors zou wel een goed in de smaak kunnen vallen bij veel drone-piloten. Het is en blijft een mooi en iconisch model. Maar nu maakt de Phantom nog veel teveel lawaai om daar wat minder opgemerkt mee te kunnen vliegen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier