Markt

Parrot stopt met speelgoeddrones, zet in op Anafi

De Franse dronebouwer Parrot stopt met de verkoop van goedkope speelgoeddrones, zoals de Parrot Mambo, Swing en Rolling Spider. In plaats daarvan legt het bedrijf de focus op de Anafi drone, een toestel in het duurdere segment waarmee Parrot ook de B2B-markt probeert te veroveren.

Onjuiste berichtgeving

Afgelopen week verschenen er her en der berichten op diverse blogs en nieuwssites dat Parrot zich helemaal zou terugtrekken uit de consumentenmarkt. Maar dat is geenszins het geval, blijkt uit een schrijven van Parrot aan de Amerikaanse website DroneDJI. Daarin stelt Parrot dat het bedrijf gewoon drones blijft verkopen aan consumenten.

Wel juist is het nieuws dat Parrot een einde maakt aan de verkoop van een reeks oudere productlijnen, waaronder de minidrones Parrot Mambo, Swing en Rolling Spider. Maar de duurdere Anafi drone blijft beschikbaar voor recreatieve gebruikers. Deze drone wordt gekenmerkt door een 4K camera die zowel 90º naar beneden als omhoog kan draaien, een vliegtijd van ruim 25 minuten per acculading en een laag gewicht: nog geen 400 gram.

De Parrot Anafi

Verdere ontwikkeling Anafi

Het lijkt erop dat Parrot, dat al langer in zwaar weer verkeert als gevolg van het instorten van de dronemarkt, een strategische heroriëntatie aan het doorvoeren is. Als onderdeel daarvan legt Parrot de focus op de Anafi. Het bedrijf benadrukt dat de Anafi regelmatig wordt voorzien van nieuwe features en zowel gericht is op consumenten als op professionele gebruikers in de hoek van thermische inspecties, 3D mapping, landbouw en sinds kort ook defensie.

Als voorbeelden van features die Parrot in de laatste maanden heeft toegevoegd aan Anafi noemt het bedrijf een verbeterde Follow Me-functie, de nieuwe opnamemodi Panorama 360 °, Little Planet en Tunnel, een nieuwe Smart Return Home functie en functies zoals het weergeven van een histogram en zebrapatronen om te komen tot een betere belichting.

Diverse uitvoeringen

De Parrot Anafi wordt in diverse uitvoeringen geleverd. Naast het basismodel Anafi met 4K camera is er de Anafi Extended met Skycontroller, twee extra vliegaccu’s en reistas, de Anafi Work en de Anafi Thermal met FLIR infraroodcamera.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier