Video

Kijken: Journey into Mongolia

Een land dat hoog op onze verlanglijst staat om nog eens te bezoeken is Mongolië. Het uitgestrekte land biedt berggebieden, hoogvlakten en natuurlijk de Gobi-woestijn. De oorspronkelijke bevolking houdt er nog altijd een nomadische levensstijl op na. Veeteelt vind je er in de vorm van vrijlopende kuddes. Kortom, een ideaal land om je uit te leven als dronepiloot.

Zwaar project

Ons gevoel van travellust werd nog eens extra versterkt na het zien van de video Journey into Mongolia van de Afrikaanse reisvideomaker MrBrynnorth. Samen met een gids maakte hij een lange tocht door het land, onderweg overnachtend bij verschillende families en gebruik makend van verschillende vervoersvormen, variërend van terreinwagen tot kamelen.

Een eenvoudig project was het niet. “Mijn avontuur door Mongolië filmen was extreem zwaar. We waren constant in beweging en er is niet overal elektriciteit, dus ik moest vaak op powerbanks terugvallen om mijn apparatuur op te laden. Als Afrikaan ben ik niet gewend aan temperaturen van -20 graden Celsius en natuurlijk was er de taalbarrière, maar ik heb enorm genoten van elk moment en het was een van mijn rauwste reiservaringen tot nu toe.”

Gebruikte apparatuur

Voor het filmwerk maakte MrBrynnorth gebruik van een Panasonic Lumix GH5 met Metabones Speedbooster Ultra en de Canon 70-200mm f4, Sigma 18-35mm f1.2 en Sigma 10-20mm. Voor de stabilisatie werd een Zhiyun Crane 2 gebruikt. De droneshots werden gemaakt met een DJI Phantom 4 Pro+. De film werd gemonteerd in Adobe Premiere Pro.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier