Video

Kijken: Faces of tradition, gefilmd met Mavic Pro & GH5

Vorige week namen we je met de reisvideo ‘Journey into Mongolia‘ mee naar het Aziatische continent. Deze week is het de beurt aan Zuid-Amerika, en wel naar de landen Colombia, Ecuador en Peru om precies te zijn. Videomaker Alex Casas schoot er gedurende een reis van vier maande veel sfeervolle beelden, zowel met zijn Mavic Pro als met een Panasonic GH5.

SkyPixel Award

De video viel wat ons betreft terecht in de prijzen tijdens de 2018 SkyPixel Aerial Photo & Video Contest, in de categorie ‘Travel’. De keuze om een aantal inwoners met karakteristieke gezichten close-up in beeld te brengen maakt dat je als kijker emotioneel betrokken raakt bij de video, een aspect dat nog wel eens ontbreekt bij reisvideo’s.

Naast de Mavic Pro voor de luchtbeelden sleepte Alex een heel arsenaal aan lenzen voor zijn GH5 mee om de opnamen te maken: een Canon 50mm 1.8, Voightlander 10.5mm 0.95, Samyang 85mm 1.5 en Canon 100-400mm. Alex filmde de beelden in VLOG, om wat meer mogelijkheden te hebben tijdens de color grading. Daarbij paste hij de Lumetri M31 LUT toe om de gewenste sfeer te verkrijgen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: Faces of tradition, gefilmd met Mavic Pro & GH5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier