Met deze add-on maak je een vliegende vlammenwerper van je drone

Altijd al de behoefte gevoeld om vanuit de lucht vlammen te kunnen spuwen? Dan is de TF-19 Wasp conversiekit van het Amerikaanse bedrijf ThrowFlame iets voor jou. Het systeem maakt van iedere drone met een payloadcapaciteit van 5 kg of meer een vliegende vlammenwerper. Het bedrijf vermeldt een aantal serieuze toepassingen op haar website.

Hoogspanningslijnen schoonbranden

Op het eerste gezicht vraag je je misschien af wat het nut is van een vliegende vlammenwerper, anders dan voor het creëren van angstaanjagende special effects in sciencefictionfilms of voor het uitvechten van een conflict. Gelukkig zijn er ook vredelievende toepassingen te verzinnen voor een dergelijk systeem: zo worden in China al enige tijd hoogspanningslijnen schoongebrand door middel van vlammenwerpende drones.

De techniek komt nu binnen ieders handbereik. De TF-19 Wasp kit bestaat uit een lichtgewicht vlammenwerper met een vloeistofcapaciteit van ongeveer 2,5 liter. Volgens de fabrikant is dat goed voor ruim anderhalve minuut vuurspuwen. Het bereik van de vuurstraal is zo’n 6-7 meter. Het systeem kan op iedere wat grotere industriële drone gemonteerd worden, zolang deze maar 5 kg of meer aan payloadcapaciteit heeft.

Legaal in de VS

Naast het schoonbranden van hoogspanningslijnen kan de vlammenwerpende drone ook ingezet worden in de agrarische sector, om ongedierte te bestrijden. Ook voor het preventief in brand steken van stukken bos is de TF-19 geschikt. In de VS is de vlammenwerpkit 100% legaal, maar in de EU mag je niet zomaar substanties uitwerpen uit een drone, laat staan dat deze licht ontvlambaar zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier