Eerste beelden gereleased van zelfsturende drone Skydio 2

Gek genoeg hebben we op Dronewatch niet zo heel veel aandacht besteed aan de Skydio R1 drone. En dat terwijl het concept achter deze drone ons best aanspreekt: op basis van AI kan de drone zelfstandig achter een zich snel verplaatsend onderwerp aanvliegen en daarbij obstakels vermijden. Van deze drone komt dit najaar een nieuwe editie op de markt. De fabrikant heeft alvast wat beelden gepubliceerd die met de aankomende drone zijn gemaakt.

Autonomie

De Skydio R1 beloofde te doen wat bijna geen andere cameradrone kan: zelfstandig achter een downhiller, skiër, hardloper of andere actiesporter aanvliegen om opnamen te maken zonder daarbij tegen bomen, takken of andere obstakels te vliegen. De fabrikant maakte daartoe gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van beeldherkenning, obstakeldetectie en kunstmatige intelligentie.

Echt voet aan de grond heeft de R1 drone echter nooit gekregen, zeker niet buiten de VS: deels komt dat door het toch wel flinke prijskaartje van 2.000 dollar, deels is dit te wijten aan het feit dat de drone hier niet echt actief gepromoot werd door Skydio. En echt heel goede reviews kreeg de drone ook niet: de vliegtijd was te kort en de videokwaliteit haalde het niet bij die van concurrerende drones.

De Skydio R1

Skydio 2

Maar Skydio geeft niet op en komt dit najaar met een nieuwe versie van de zelfvliegende drone op de markt. Deze Skydio 2 – alhoewel we niet zeker weten of de drone daadwerkelijk zo gaat heten – belooft verbeteringen aan te brengen op een aantal vlakken. Waarschijnlijk is de drone kleiner, lichter en veelzijdiger dan versie 1. Sowieso is de camera verbeterd, belooft de fabrikant. Maar het belangrijkste verschil is dat deze drone nog beter in staat is om dynamische beelden te maken. Een beetje zoals een FPV racedrone, maar dan autonoom.

Skydio schrijft het volgende over de aankomende drone:

“Een drone bouwen die zelf kan vliegen en obstakels kan vermijden, is een ongelooflijke uitdaging. In feite zijn we het enige bedrijf dat het is gelukt. Nu leggen we de lat weer hoger op wat een zelfvliegende drone kan doen en hoe ongelooflijk filmisch zijn video kan zijn.

Hoe? We hebben een geheel nieuw en baanbrekend vluchtalgoritme ontwikkeld.

Hiermee kan de drone zoveel meer doen dan alleen crashes voorkomen. Nu kan het precies bepalen waar en hoe te vliegen om de meest verbluffende filmopnames mogelijk te maken. Het type opnamen dat tot nu toe alleen door ervaren piloten kon worden gemaakt.

Hieronder staan ​​enkele clips van recente tests die onze nieuwe autonomiemogelijkheden mogelijk maken (evenals de verbluffende beeldkwaliteit van onze volledig opnieuw ontworpen camera). Het geeft een eerste indruk van wat onze nieuwste machine kan doen. We zijn erg enthousiast om de video met je te delen.

Verbeterde autonomie is slechts een van de vele verbeteringen die onze volgende drone, Skydio 2, geweldig maken. We kunnen niet wachten om je meer te laten zien.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Eerste beelden gereleased van zelfsturende drone Skydio 2

  • 31 mei 2020 om 22:22
    Permalink

    Is er een plaats in belgie of Nederland waar men de Skydio 2 kan kopen zonder hem te moeten bestellen in de USA

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier