Video

Kijken: Flight at the Museum

Hoe krijg je een nieuwe en vooral jonge doelgroep geïnteresseerd in opgezette skeletten van dinosauriërs en natuurhistorie in het algemeen? Met die vraag stapte de directie van het natuurhistorisch museum van Utah naar dronepiloot en Tiny Whoop-legende Robert McIntosh. Met een zelfgebouwde microdrone maakte hij een epische rondvlucht door het museum.

Tiny Whoop-pionier

Je kent de naam Robert McIntosh misschien nog van de dronevideo Fresh Squeeze, waarmee hij internationaal bekend werd. Zijn latere dronevideo Muscle Up viel zelfs flink in de prijzen bij het Los Angeles Drone Film Festival 2017. Beide video’s werden opgenomen met zelfgemaakte microdrones, voorzien van gedemonteerde GoPro’s.

McIntosh is dan ook een pionier van het Tiny Whoop-genre te noemen. Niet geheel onterecht dus dat de museumdirectie van het Natural History Museum of Utah bij hem aanklopte om een spectaculaire fly-through te maken van het interieur van het museum. Letterlijk een Flight at the Museum, dus. De drone moest zo klein mogelijk zijn om zodoende ook door de skeletten van de opgezette dino’s te kunnen vliegen.

Drone van 120 gram

Ook voor dit project sleutelde McIntosh zelf een Tiny Whoop in elkaar. Het lukte hem om het gewicht van de drone inclusief gedemonteerde GoPro-camera op 120 gram te krijgen. Nogal een prestatie als je bedenkt dat een GoPro Hero 6 normaal gesproken 115 gram weegt.

Voor de stabilisatie van de videobeelden maakte McIntosh gebruik van ReelSteady GO, een stukje software dat zeer populair is bij FPV freestylers. Het meer dan bijzondere resultaat kun je hieronder bekijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier