Video

Kijken: Perspectives, een Inception-achtige dronevideo

Een intrigerend genre in het domein van de dronevideografie is wat je het Inception-effect zou kunnen noemen. Door verschillende drone-opnamen samen te voegen en te spelen met perspectief en verdraaiing ontstaan al snel surrealistische beelden. Filmmaker Tarsicio Sañudo beheert de techniek als geen ander en maakte de prijswinnende video Perspectives.

Geen CGI

Voor het maken van de opnamen maakte Tarsicio gebruik van flink wat verschillende typen drones. Naast de Mavic Pro en Phantom 4 Pro van DJI gebruikte hij ook de DJI F450 + GoPro Hero 4 Black en een Inspire 1 met X3 en X5 camera.

Het editwerk werd gedaan in Final Cut Pro. Daarbij werd alleen gebruik gemaakt van drone footage, er is dus geen sprake van computergegenereerde motion graphics (CGI). De beelden werden geschoten in Mexico. Vliegen boven wegen is daar blijkbaar toegestaan, opmerkelijk genoeg.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: Perspectives, een Inception-achtige dronevideo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier