Kijken: racedrone achtervolgt achtbaan in duizelingwekkende vlucht

‘Wedden dat je die achtbaan niet met je drone kunt achtervolgen?’ ‘Wacht, houd m’n bier even vast’. Of het zo gegaan is weten we natuurlijk niet, maar vaststaat dat de dronepiloot die deze beelden heeft gemaakt beschikt over stalen zenuwen, een extreem goed ontwikkelde oog-hand coördinatie en een forse dosis lef.

Bloedstollend

In de video is de Valkyria te zien, de nieuwste attractie in het Zweedse pretpark Liseberg. De achtbaan is Europa’s langste duikcoaster – een achtbaan met een verticale val van 50 meter. Tijdens de vrije val bereikt de achtbaan een snelheid van 105 km en of dat allemaal nog niet spannend genoeg is duiken de karretjes ook nog eens een donkere tunnel in.

Hoe kun je zo’n attractie nu beter in beeld brengen dan met een racedrone? Voor het vliegen werd Viggo Koch ingeschakeld, momenteel de nummer één FPV dronepiloot in Zweden. Dat Koch niet alleen goed kan racen maar ook het freestylen goed beheerst kun je wel zien in de resulterende video. Voor de veiligheid was de achtbaan leeg en het park vrij van bezoekers.

Zweeds antwoord op Baron 1898

Leuk weetje: de Valkyria werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard, het bedrijf dat ook de Baron 1898 in de Efteling heeft neergezet. Maar ‘onze’ achtbaan heeft een vrije val van ‘slechts’ 37,5 meter, dus voor de ultieme adrenaline-kick moet je toch in Liseberg wezen…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier