Kijken: drone filmt smeulende resten van Amazone-oerwoud

Het zal je afgelopen week niet ontgaan zijn dat er flink wat bosbranden woeden in het Amazonegebied. Grote delen van het oerwoud zijn verwoest door duizenden brandhaarden. Een groot deel daarvan is mogelijk aangestoken met als doel om landbouwgrond te winnen. Met behulp van een drone werden beklemmende opnamen gemaakt van platgebrande stukken oerwoud.

Smeulende resten

De beelden werden eerder deze week online gezet door de Britse krant The Guardian. Je ziet de nog smeulende restanten van wat tot voor kort prachtig regenwoud was. In de video wordt ook goed het contrast getoond tussen afgebrande delen van het bos en stukken die niet aangetast zijn door het vuur.

Alhoewel de dronebeelden nou niet bepaald vrolijk stemmen is er toch reden voor optimisme. Met behulp van drones kan namelijk veel sneller dan voorheen in kaart worden gebracht hoe het vuur zich verspreid heeft en hoe de herbebossing aangepakt kan worden. Bij dat laatste kunnen drones mogelijk ook een rol spelen, want er zijn al drones ontwikkeld die zaden op de grond kunnen afschieten en op die manier grote stukken land opnieuw kunnen inzaaien.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier