InterviewMarkt

‘Yuneec komt binnenkort met nieuwe oplossing voor prosumers’

Dronemaker komt nog dit jaar met een nieuw product, gericht op de bovenkant van de consumentenmarkt. Dat meldt VP Global Sales Jörg Schamuhn in een interview met het Duitstalige webmagazine drone-zone.de. Volgens Schamuhn gaat het om een ‘spannende samenwerking’ in de consumentensector. Of het om een nieuwe drone gaat wordt niet duidelijk.

Terugblik

In het interview wordt ingegaan op Yuneec’s geschiedenis, aankomende producten, de regulering van de dronesector en nieuwe technologieën. Een leuk weetje is dat Yuneec al 20 jaar bestaat. Aanvankelijk was het bedrijf toeleverancier van componenten aan andere fabrikanten (OEM). Pas in 2013 werd besloten om onder de eigen naam de markt op te gaan.

“Dat besluit leidde vanaf 2014 tot de aankondiging van de 920 serie, de Q500 en de legendarische Typhoon H. In het begin van 2017 lanceerde we onze eerste oplossing voor de commerciële markt: de H520. Tot op de dag van vandaag is de H520 een zeer krachtig en flexibel systeem dat voor veel toepassingen gebruikt kan worden”, aldus Schamuhn.

‘Opwindende oplossing’

Op de vraag wat er de komende tijd voor producten uit de stal van Yuneec aan zitten te komen geeft Schamuhn een nogal vaag antwoord. “Dit jaar zullen we een zeer interessante samenwerking in de consumentensector aankondigen en in dit verband een opwindende oplossing bieden voor de prosumer-markt.”

Onduidelijk is dus of het om een nieuwe drone gaat, of om de integratie van een third pary product (zoals een nieuw type camera) met Yuneec’s bestaande lijn van drones. Daar lijkt het wel een beetje op als je leest wat Schamuhn nog meer te zeggen heeft: “We vertrouwen op de platformen H520 en H920, de nauwe integratie van PX4 en een interessant assortiment sensoren.”

Klaar voor Europese regelgeving

Een ander interessant detail in het interview is dat Yuneec aangeeft klaar te zijn voor de aankomende Europese drone-regelgeving. “We nemen de regels in de verschillende landen als uitgangspunt en stemmen onze drones af op de lokale vereisten. Onze producten komen terecht in de klassen C1 tot en met C4.”

Uiteraard vergeet Schamuhn niet te benadrukken dat de drones van Yuneec geen gebruikersdata terugsturen naar servers in China, een gevoelig punt bij de concurrentie. “Yuneec-drones maken nimmer verbinding met onze infrastructuur. Dit is ook de reden waarom de H520G in trek is bij Amerikaanse autoriteiten. De gegevens in de drone zijn veilig en zijn te allen tijde exclusief van de exploitant. En hoewel we ons hoofdkantoor in China hebben, beschouwen we onszelf als een wereldwijd bedrijf. De software voor onze commerciële drone-producten wordt geschreven en beheerd door Yuneec Research in Zwitserland.”

Het volledige interview (in het Engels) kun je hier lezen. Coverfoto: Yuneec.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier