Video

Kijken: dronebeelden van aankomst grootste containerschip ter wereld in Rotterdam

Misschien heb je het meegekregen in het nieuws: afgelopen week werd de haven van Rotterdam aangedaan door het grootste containerschip ter wereld, de MSC Gülsün. Het schip werd dit jaar in gebruik genomen en is maar liefst 400 meter lang en 62 meter breed. In totaal kan het schip 23.756 containers vervoeren. Van de aankomst werden spectaculaire dronebeelden gemaakt.

Voorbereiding

De beelden werden gemaakt door Jelte Keur, met een Inspire 2. Deze was voorzien van een Zenmuse X5S camera. Voor de opnamen werden twee verschillende lenzen gebruikt: de 15mm van DJI en een 45mm lens van Panasonic. De beelden werden vastgelegd in 4K 50 fps.

Er kwam nog flink wat kijken bij de vluchtvoorbereiding. Omdat de vlucht plaatsvond boven havengebied was een ROC-vergunning vereist. Ook moest de vlucht afgestemd worden met de beheerder van een heliplatform in de buurt. Er werd niet in de CTR van Rotterdam The Hague airport gevlogen, dus een RT-operator (om radiocontact te onderhouden met de luchtverkeersleiding) was niet nodig.

Boven het schip

Ook rederij MSC was op de hoogte van de drone-opnamen. Keur: “Ze vonden het goed dat we eventueel over het schip heen zouden vliegen. Daardoor heb ik dus ook twee shots van boven het schip kunnen maken.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: dronebeelden van aankomst grootste containerschip ter wereld in Rotterdam

  • Dirk-Jan

    Gaaf dat er met toestemming zulke toffe beelden gemaakt kunnen worden! En begrijpelijk dat er in dit gebied toestemming nodig is 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier