Nieuws

Fotowedstrijd drone120.nl: het stemmen is begonnen!

Meer dan 500 prachtige inzendingen kwamen er afgelopen drie weken binnen bij de fotowedstrijd drone120.nl, georganiseerd door Dronewatch en KIJK, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Komende week is het publiek aan de beurt om te stemmen. Intussen buigt ook een vakjury zich over de binnengekomen dronefoto’s.

Fotogeniek land

Eén ding is al wel duidelijk: Nederland is een fotogeniek land vanuit de lucht. Naast oer-Hollandse taferelen met windmolens en polderlandschappen kwamen er heel wat foto’s binnen van rivieren, boerenakkers, bruggen, stranden en heidevelden. De verschillende provincies zijn goed vertegenwoordigd, met Noord- en Zuid-Holland en Gelderland als uitschieters.

Maar uiteindelijk kunnen er in deze wedstrijd maar een paar winnaars zijn. De foto die komende week de meeste stemmen weet te vergaren wordt uitgeroepen tot publiekswinnaar. Samen met deze eretitel krijgt de betreffende dronefotograaf ook een ballonvaart aangeboden, beschikbaar gesteld door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

Tegelijkertijd zullen de foto’s ook bekeken worden door een vakjury, bestaande uit Cora van Nieuwenhuizen (minister van IenW), André Kesseler (hoofdredacteur KIJK), Siebe Swart (luchtfotograaf) en Wiebe de Jager (Dronewatch). De jury kiest een foto uit tot jurywinnaar. De inzender van deze foto mag een DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo in ontvangst nemen.

Op 20 september maken we de beide winnaars bekend. De twee winnende foto’s worden samen met acht eervolle vermeldingen gepubliceerd in KIJK Magazine editie 11 die in oktober verschijnt.

Stemproces

Het stemmen gaat via drone120.nl en is mogelijk tot en met 19 september. Op de website kun je de inzendingen op volgorde van binnenkomst of gesorteerd op provincie bekijken. In totaal kun je één stem uitbrengen, die per email bevestigd dient te worden. Natuurlijk staat het inzenders van foto’s vrij om de links naar hun inzendingen te verspreiden onder vrienden en familie om hun winkansen te vergroten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Fotowedstrijd drone120.nl: het stemmen is begonnen!

 • Je moet wel doorzettingsvermogen hebben om met die interface op drone120.nl op zoek te gaan naar de mooiste beelden. Echt jammer.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Er was kritiek op het feit dat de foto’s aanvankelijk in volgorde van binnenkomst werden getoond tijdens de stemronde, dus dat is aangepast in willekeurige volgorde. Verder is het mogelijk om foto’s per provincie te bekijken, of alsnog middels een drop down te kiezen voor oudste of nieuwste inzendingen. Mogelijkheden genoeg toch? Verder kun je je inderdaad afvragen of een gemiddelde bezoeker de tijd neemt om 500+ foto’s door te spitten om een stem uit te brengen. Hoe dan ook is het lastig om iedereen tevreden te stellen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier