Kijken: bijrijder rally-auto krijgt racedrone op schoot – en gooit hem weer het raam uit

Je moet het zien om het te geloven. Een racedrone achtervolgt een driftende rally-auto. Door een stuurfout (of misschien was het wel expres) belandt de drone via het open raam op de schoot van de bijrijder. Die laat zich niet uit het veld slaan en gooit de drone weer uit het raam naar buiten, waarna deze gewoon doorvliegt alsof er niets aan de hand is.

Circuito Choqueiro

De stunt werd vastgelegd door dronepiloot serXio FPV, tijdens een race op het Circuito Choqueiro in Spanje. Of het de bedoeling was dat de drone de auto in zou vliegen weten we niet, maar spectaculair is de stunt wel. 

Het shot doet een beetje denken aan de legendarische video ‘flight of the year‘ van Paul Nurkkala (beter bekend als Nurk FPV). Die liet zijn racedrone boven, naast en onder een rijdende goederentrein rijden en op een gegeven moment landt de drone zelfs even in een van de wagons. What’s next, een racedrone die op een speedboot landt?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door serXio (@serxio_fpv) op

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier