Minister kiest mooiste dronefoto van Nederland uit inzendingen Drone120.nl

In een persoonlijke videoboodschap heeft minister Cora van Nieuwenhuizen bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de fotowedstrijd Drone120.nl, die georganiseerd werd door Dronewatch, KIJK en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De minister zegt onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de inzendingen en is blij dat deze op een verantwoorde manier zijn gemaakt.

Ruim 500 inzendingen

Maar liefst 542 inzendingen kwamen er binnen voor de dronefotowedstrijd. Tijdens de stemronde brachten ruim 2.400 mensen hun stem uit. Ondertussen bekeek ook een vakjury, bestaande uit Cora van Nieuwenhuizen (minister van IenW), André Kesseler (hoofdredacteur KIJK), Siebe Swart (luchtfotograaf) en Wiebe de Jager (Dronewatch) de inzendingen. Hieruit volgden de twee winnaars.

De maker van foto die met de juryprijs is bekroond wint het nieuwste model cameradrone. De publiekswinnaar krijgt een ballonvaart aangeboden door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Beide foto’s worden tezamen met acht eervolle vermeldingen afgedrukt in KIJK Magazine editie 11 die in oktober verschijnt. De foto’s worden ook tentoongesteld tijdens het Drone Festival Assen op 5 oktober.

Jurycommentaar

De juryleden waren unaniem verrast door zowel de grote hoeveelheid inzendingen als de kwaliteit van de foto’s. André Kesseler: “Wat wonen we toch in een prachtig land. En wat is het goed dat deze relatief jonge tak van fotografie ons dat nog een keer op zo’n prettige manier duidelijk maakt.”

Siebe Swart vult aan: “Het is een boeiende verzameling van inzendingen van (amateur)drone-fotografen. Prachtige en interessante verscheidenheid aan Nederlands landschap én aan fotografische benaderingen. Rijp en groen door elkaar zoals dat eigen is aan een wedstrijd, maar juist door die verscheidenheid leerzaam voor menige (beginnende) ‘dronista’.”

Volgens initiatiefnemer Wiebe de Jager laat de wedstrijd zien dat vrijwel alle dronefotografen verantwoord vliegen met hun drone. “De naam Drone120.nl appelleert aan de maximaal toegestane vlieghoogte van 120 meter. Ik ben geen inzendingen tegengekomen die daar overheen gingen. Wat dat betreft geven de deelnemers indirect een goed voorbeeld aan dronevliegers die nog niet bekend zijn met de regelgeving.”

De winnende foto’s

JURYWINNAAR

Herkules Windmotor (Zaandam), door Jeroen van Midden

PUBLIEKSWINNAAR

Landschap Tholen (Oud-Vossemeer), door Gerbert Kannekens

Eervolle vermeldingen

Op weg naar.., door Kehmor Statia

 

Schaduw in galop (Katwijk aan Zee), door Johan van Boven

 

Fisherman’s boat (Lelystad), door Karel Ton

 

Strakke boer (Esbeek), door Michel Klop

 

Windmolens Noordoostpolder, door Sander Coppens

 

Another Point of View (Groningen), door Droninger

 

Winter Days (Enkhuizen), door Bas Meerwijk

 

Perspectief (Scheveningen), door Kehmor Statia

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!