Kijken: drone duikt met waterval mee de diepte in

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stroom van duizelingwekkende FPV dronevideo’s van indrukwekkende natuurverschijnselen. Deze keer lichten we een video uit van Andres Aguilera Morillas, een FPV dronepiloot uit Spanje. Hij liet zijn drone pal naast een waterval een duikvlucht maken in een 200 meter diepe kloof.

Madakaripura watervallen

De opnamen werden gemaakt bij de majestueuze Madakaripura watervallen in Bromo Tengger Semeru National Park, op het eiland Java in Indonesië. Zoals hij het in de videobeschrijving zegt: “Deze locatie is een van de meest spectaculaire dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt.”

De beelden werden gemaakt met behulp van een GoPro Hero 7, bevestigd op een racedrone. Met deze setup was de 23-jarige filmmaker, online beter bekend als @andriu_fpv, in staat om de duikvlucht van maar liefst 200 meter uit te voeren. De drone bleef daarbij niet droog, zoals wel duidelijk wordt uit de beelden.

Dubbel gevoel

Eerlijk gezegd hebben we wel een beetje een dubbel gevoel bij de beelden. Je kunt je afvragen of het wenselijk is dat er snelle racedrones rondvliegen op plekken waar veel toeristen komen. Nu zal het jankende geluid van de drone waarschijnlijk wegvallen bij het geraas van de waterval, maar er zit ook nog een veiligheidsaspect aan.

In veel landen is het om redenen van overlast en veiligheid al verboden om met een drone te vliegen in natuurparken en nabij toeristische hotspots. Voor nu geven we Andras het voordeel van de twijfel (misschien zijn er afspraken gemaakt met de parkbeheerders), maar we raden het je af om zoiets zonder verdere voorbereiding na te gaan doen.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!