Video

Kijken: deze 4K dronevideo van de Dolomieten vergde 2 jaar om te maken

Het is niet voor het eerst dat we op Dronewatch een dronevideo van de Dolomieten uitlichten, en waarschijnlijk ook niet voor het laatst. Maar de lat komt natuurlijk wel steeds hoger te liggen. Filmmaker Bashir Abu Shakra deed er maar liefst twee jaar over om deze 4K dronevideo van het gebied te maken, en dat is goed terug te zien.

Veel klimmen

“Twee jaar geleden besloot ik om aan mijn grootste filmproject tot nu toe te beginnen. Het bleek een flinke uitdaging te worden omdat ik veel verschillende bergen wou filmen. Ik spendeerde honderden uren aan het heen en weer wandelen naar de filmlocaties. Vaak moest ik blijven kamperen, zodat ik alleen mezelf in het shot kon krijgen of om de zonsopkomst te kunnen vastleggen.”

Helaas zat het weer niet altijd mee. “Tijdens het project had ik vaak te kampen met teleurstellingen. Soms moest ik een berg 2 of 3 keer beklimmen om de juiste weersomstandigheden te hebben. Monte Pelmo bijvoorbeeld heb ik in 3 dagen tijd 3 keer opnieuw moeten beklimmen.”

Persoonlijke boodschap

Met het project wil Bashir Abu Shakra ook een persoonlijke boodschap uitdragen. “Met deze film wil ik laten zien wat je allemaal in je eentje kunt bereiken, als je maar in jezelf gelooft en je doel blijft najagen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Kijken: deze 4K dronevideo van de Dolomieten vergde 2 jaar om te maken

 • Ja mooi hoor, ja dat is film en fotografie… geduld voor het ideale beeld.

  Groet Jan.

  Beantwoorden
 • Jan-Pieter

  … jammer dat de video “PRIVATE” is (geworden) en daardoor niet meer zichtbaar.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Hij staat niet op private maar omdat de maker een soundtrack heeft gebruikt waar copyright op rust wordt de video niet op mobiele devices afgespeeld. Op de desktop kun je de video als het goed is wel bekijken!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier