ProProductnieuws

DJI kondigt gasdetector en schijnwerper voor Matrice 200-serie aan

Gebruikers van een drone uit de Matrice 200-serie van DJI kunnen binnenkort nieuwe functionaliteiten toevoegen aan hun systeem, dankzij de introductie van een methaangasdetector en een ledschijnwerper. Beide payloads zijn gebaseerd op de SkyPort interface van DJI en kunnen in geval van een M210 gebruikt worden in combinatie met een Zenmuse camera.

Methaangasdetector

De methaangasdetector werd ontwikkeld door Ailf Instruments. De U10 UAV Based Laser Methane Leakage Detector, zoals de payload officieel heet, heeft een zeer hoge gevoeligheid. De sensor kan methaan op een afstand van 100 meter detecteren, bij concentraties zo laag als 5 ppm.

Via de speciaal voor dit ontwikkelde α-ONE iOS app kunnen geautomatiseerde workflows ingevoerd worden. Zo is het mogelijk om een bepaald traject op intervalbasis uit te voeren en afwijkende metingen te signaleren. Dankzij een ingebouwde 720p RGB camera kan een mogelijk gaslek meteen ook visueel bekeken worden.

Als potentiële gebruikers van de methaangas detector worden LNG-fabrieken en beheerders van gasopslagtanks en gasleidingen genoemd. Met name gasinfrastructuur die lastig te bereiken is kan met de U10 payload beter in de gaten worden gehouden.

Led spotlight

De Z15 Gimbal Spotlight van de firma Wingsland betreft een drie-assig gestabiliseerde ledschijnwerper die speciaal werd ontwikkeld voor first responders zoals politie, brandweer en search&rescue teams. De lichtbron is ideaal om tijdelijk een groot grondgebied te verlichten in het donker.

De Wingsland Z15 kan in geval van een M200 drone gebruikt worden in combinatie met een camera uit de Zenmuse-serie, zodat er ook opnamen gemaakt kunnen worden. Het gezamenlijk vermogen van de leds is 40 Watt en daarmee wordt een lichtopbrengst gerealiseerd van ruim 10.000 Lumen.

Beide payloads zijn verkrijgbaar via DJI’s netwerk van Enterprise dealers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier