Nieuws

Amerikaan opgepakt na mislukte drone-aanslag op ex

Een 43-jarige Amerikaanse garagemedewerker is opgepakt nadat hij probeerde om met behulp van een drone explosieven te droppen op het huis van zijn ex-vriendin. Een bewakingscamera van de buren legde het moment van de ontploffing vast, maar de vrouw bleef ongedeerd. De man hangt een lange gevangenisstraf en een forse geldboete boven het hoofd.

Zelfgemaakte bomdrone

Uit het rechtbankverslag blijkt dat Jason Muzzicato uit Bangor (Pennsylvania) in maart van dit jaar probeerde om een zelfgemaakt explosief gevuld met spijkers te laten ontploffen boven de woning van zijn voormalige partner. Tijdens een huiszoeking bij de verdachte werd een niet-geregistreerde Phantom 3 aangetroffen, alsook vuurwapens en materialen voor het maken van bommen.

Volgens openbaar aanklager William McSwain heeft Muzzicato doelbewust een groot risico genomen toen hij met zijn drone probeerde om een aanslag te plegen op zijn ex. “Er is niet veel fantasie voor nodig om te bedenken wat voor enorme schade kan voortvloeien uit de combinatie van illegale vuurwapens, explosieven en drones. De verdachte heeft met zijn gedrag de wet overtreden en een gevaar gevormd voor de openbare veiligheid.”

Als de man schuldig wordt bevonden van illegaal wapenbezit, het beramen van een aanslag en het vliegen met een niet-geregistreerde drone, dan kan de rechter een gevangenisstraf van 33 jaar en een geldboete van 760.000 dollar tegen hem eisen.

Verbod op bewapende drones

In de VS zijn er steeds meer zorgen over bewapende drones. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit vaardigde onlangs nog een statement uit waarin mensen worden opgeroepen om geen explosieven, vuurwerk of wapens aan drones te bevestigen. Per overtreding kan een boete van 25.000 dollar worden opgelegd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier