Komst DJI Mavic Mini bevestigd door FCC productregistratie

Het ziet ernaar uit dat de Mavic Mini van DJI nog dit jaar in de winkels ligt. Bij het Amerikaanse telecomagentschap FCC is een productregistratie opgedoken waarin melding wordt gemaakt van de Mavic Mini. Een tweede gerelateerde productregistratie betreft waarschijnlijk de controller van de nieuwe drone. De nieuwe drone wordt naar verwachting binnen een paar weken door DJI aangekondigd.

Sub-250 gram drone

Begin augustus van dit jaar maakten we op Dronewatch voor het eerst melding van de Mavic Mini. Niet lang daarna schreven we over de vermeende specificaties. Volgens de geruchten gaat het om een opvolger van de Spark cq de Mavic Air. De drone zou een gewicht krijgen van net geen 250 gram, maar desondanks beschikken over een volledig gestabiliseerde camera die in 4K kan filmen. De vliegtijd zou ruim een kwartier bedragen.

Of die geruchten correct zijn is nog niet duidelijk, maar dat er een Mavic Mini aan zit te komen is door de FCC-registratie een feit. We achten de kans groot dat de drone in november wordt aangekondigd door DJI, om vervolgens nog voor de feestdagen in de winkels te liggen. De kans is groot dat de Mavic Mini zowel met als zonder optionele controller verkocht zal worden.

Inspelen op EU regelgeving

Met de drone zou DJI inspelen op de aankomende Europese regelgeving, waarin afhankelijk van het gewicht van een drone bepaalde eisen worden gesteld aan het gebruik. Met een drone tot 250 gram zou men relatief veel mogelijkheden krijgen in de ‘Open’ categorie, zoals het vliegen boven bebouwing en niet bij de vlucht betrokken personen, uitgezonderd mensenmenigten.

Waarschijnlijk moeten gebruikers van de Mavic Mini zich in de Europese situatie wel registreren als dronepiloot, aangezien de drone voorzien is van een camera waarmee opnamen gemaakt kunnen worden. Drones tot 250 gram zonder camera met opnamemogelijkheid worden gezien als speelgoed en vallen niet onder de aankomende registratieplicht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier